Acte institucional del Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa, promogut per La Taula

La tarda del 17 d’octubre, a les 18 hores, coincidint amb el Dia Internacional per a l’Eradicació de Pobresa, se celebrarà, promogut per la Tauala d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, un acte institucional a l’Orfeó Martinenc (Av. Meridiana 97) presentat per la periodista de TVC, Agnès Marquès.
En aquest acte intervindran el President de la Generalitat de Catalunya, Molt Hble. Sr. Artur Mas, i la Presidenta de la Taula, Sra. Àngels Guiteres. A més, es projectarà el vídeo “Rostres de la nova pobresa” i es comptarà amb la participació de professionals i persones voluntàries d’entitats socials, que explicaran les seves vivències. El cantautor Feliu Ventura amenitzarà la jornada.
Aquesta acte tanca la campanya ‘Donem el millor de nosaltres’, impulsada per la Taula amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania i promoure la col.laboració i participació a les entitats socials, demanar que s’impulsi el Pacte Nacional contra la Pobresa que va aprovar el Parlament, demanar que es desenvolupi la “renda mínima de ciutadania” que estableix l’article 24 de l’Estatut de Catalunya i, demanar que els pressupostos de la Generalitat pel 2012 prioritzin les polítiques de lluita contra la pobresa i de cohesió social.
Segons dades aportades per la Taula, 1 de cada 5 catalans és pobre. La població major de 65 anys és el col•lectiu més vulnerable amb una taxa de risc a la pobresa del 25,1%, seguida dels menors de 16 anys, amb un 23,4%. Pel que fa a les famílies monoparentals, quatre de cada 10 són pobres, i de les famílies nombroses, sis de cada deu també en són.