BCN tindrà un centre innovador en la recerca contra l’Alzheimer el 2012

La Fundació Pasqual Maragall va presentar ahir el projecte Barcelona Beta, una iniciativa que comptarà el 2012 amb un edifici dedicat en exclusiva a la recerca contra l’Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives.

Amb el lema “Oferint solucions per a un envelliment de qualitat”, el projecte Barcelona Beta dedicarà el 75% dels seus recursos a la recerca, el desenvolupament i la innovació, mentre que el 25% restant es dirigirà a activitats de caràcter assistencial: inclourà un centre de dia i també s’hi oferirà diagnòstic i prevenció.

Les instal•lacions del Barcelona Beta, que han estat dissenyades per l’arquitecte Ricardo Bofill, ocuparan 30.000 metres quadrats i estaran situades a la Barceloneta, a molt pocs metres de l’Hotel Vela. El futur complex, que aspira a convertir-se en la seu mundial contra aquestes malalties, rebrà una inversió de 70 milions d’euros i funcionarà a ple rendiment el 2015.

El 10% de les persones més grans de 65 anys pateixen demència, un percentatge que s’eleva fins al 50% en les persones més grans de 85 anys.