Les multes de trànsit es destinaran a les víctimes i a plans de prevenció

Els programes de seguretat vial i la prevenció d’accidents de trànsit i ajuda a les víctimes seran els grans beneficiats de la nova llei de Seguretat Vial aprovada, el dia 29 d’octubre en el Congrés dels Diputats. La direcció general de Trànsit (DGT) estimen que en uns 432 milions per a 2010, anirà destinada a aquestes fins.

El text aprovat accelera els tràmits burocràtics, el cobrament de les sancions i marca unes quantitats fixes per a les multes. D’aquesta manera, es formalitzen les cridades "multes exprés", que tindran un descompte entre el 30% i el 50% per a aquelles persones que paguin abans de 20 dies. Amb això, es vol acabar amb els "limbos" legals, com la falta de comunicació entre les diferents administracions i de les quals s’aprofiten els infractors.

En el cas que el conductor vulgui recórrer, ja no tindran a la seva disposició el recurs d’alçada, ha estat canviat pel de reposició perquè el 95% de les denúncies es confirmen a favor de l’administració. Tots aquells infractors que ni paguin ni al·leguin, la nova llei castigarà la seva inactivitat i l'Administració executarà la sanció en 30 dies.