Dismifísics denuncia problemes de mobilitat als carrers de Can Boada

L’associació Dismifísics, federada a ECOM, denuncia la situació amb què es troben les persones amb mobilitat reduïda del barri de Can Boada de Terrassa. Fa temps que el veïnat del barri està patint els efectes de les obres d’ampliació d’una de les línies de Renfe. Es troben amb restes d’obres que no els permeten una bona circulació amb cadira de rodes per alguns carrers i amb forats al terra que poden provocar accidents a la gent gran o a les persones amb problemes de visió.

Segons Joan Vila, president de Dismifísics: "La ciutat pot ser per a tothom, i no només per a la gent que està bé, que tenen recursos i es poden saltar qualsevol tanca i té força per apartar qualsevol obstacle. Estem parlant de gent que no pot fer aquestes coses i que necessita el recolzament de la societat. Té unes necessitats que nosaltres entenem com a prioritats."

Per als qui van amb cadira de rodes, la manca de rampes per pujar a les voreres els obliga a circular pel mig del carrer o bé els provoca dolors d’esquena. Per a Salvador Torres, representant de l’associació Barreres Arquitectòniques: "Quan fan obres no compten amb les persones amb mobilitat reduïda. Compten amb el vianant, com bé m'han dit moltes vegades els mateixos operaris d'obres. Quan fan un pas alternatiu el fan per al vianant i mai pensant en les persones amb mobilitat reduïda o molt reduïda o, com jo, molta gent que va en cadira de rodes."

L’entitat del terrassencs Disminuïts Físics Associats reclama que es tingui en compte la seva situació i que el problema no és només de les persones amb mobilitat reduïda, sinó que és de tota la ciutadania.

Font: Terrassa Digital