Presentació a Barcelona d’un sistema de conducción de vehicles amb joystick

Les instal·lacions del Hotel Porta Fira de L’Hospitalet de Llobregat (Plaça Europa, 45) acolliran el proper 15 d’abril, entre les 10 i les 17 hores, la presentació de l’únic sistema homologat existent a Espanya de conducció de vehicles amb joystick, pensat per a persones amb discapacitats severes. L’Autoescola Irrintzi, amb seu a Basauri (Biskaia), és la promotora d’aquest sistema que és conegut amb el nom de Sistema Space Drive.

El Sistema Space Drive està pensat per a persones amb discapacitat que tenen un mínim de força a les mans per poder activar una petita palanca molt sensible al moviment, el joystick, a través de la qual es pot canviar de direcció sense necessitats de tocar el volant del vehicle.

Existeixen diferents opcions, depenent de la discapacitat: accelerador i fre a la mà esquerra i mini volant a la dreta, que amb un mínim contacte s’accionarien, o a l’inrevés. Inclús per a discapacitats més severes un joystick de 4 vies, amb el qual s’accelera, es frena i es gira a dreta i esquerra. Els llums, els netejaparabrises, el claxon..., es posen en funcionament mitjançant un pulsador que el conductor pot activar de diverses maneres, per exemple, amb el colze.

A l’acte de presentació del proper dia 15 d’abril, hi seran presents alumnes-conductors amb diferents discapacitats (distròfia muscular, tetraplegia...) de l’Autoescola Irrintzi, que ja han obtingut el permís de conduir i que disposen de vehicles propis equipats amb el nou Sistema Space Drive, que ja estan en circulació.

L’Autoescola Irrintzi es dedica des de fa més de 30 anys a l’ensenyament de la conducció per a persones amb discapacitats físiques, i compta amb vehicles automàtics i adaptats a les discapacitats més severes com la paraplegia, tetraplegia, hemiplegia i poliomelitis, entre altres.

Més informació:

Autoescuela Irrintzi
www.autoescuelairrintzi.com