ECOM participa un any més al Festival de la Diversitat

El passat dissabte a la tarda vam participar un any més al Festival de la Diversitat, que organitza el Consell de la Joventut de Barcelona, un esdeveniment que pretén treballar el respecte cap a la diversitat amb els infants i joves de la ciutat, amb l’objectiu de sensibilitzar vers aquesta temàtica amb dinàmiques i activitats vivencials, i visualitzar la tasca d’entitats que treballen dia a dia en aquest àmbit.

Aquesta cita, que va congregar més de 250 d’infants i joves d’entre 6 i 18 anys, pertanyents a entitats juvenils, va tenir lloc a l’Espai Jove La Fontana. A més d’ECOM també hi participen altres entitats de l’àmbit de la discapacitat com l’Associació Catalana per la Integració del Cec, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut, l’Associació Discapacitat Visual B1B2B3 i la comissió jove de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA).

La nostra participació en el Festival de la Diversitat es va concretar en el desenvolupament de les nostres activitats i tallers de sensibilització vers la discapacitat, que ofereixen l’oportunitat als joves de posar-se en el lloc d’una persona amb discapacitat, experimentant en primera persona les limitacions i dificultats a què aquestes persones han de fer front en el seu dia a dia. Per desenvolupar l’activitat hem comptat amb el suport de 15 voluntaris.

Dissabte al matí, previ a l’activitat, vam oferir una formació als voluntaris, que era la continuïtat de la formació iniciada el passat 1 d’abril sota el títol “I tu, coneixes els teus drets? L’objectiu d’aquestes formacions és dotar l’equip de voluntariat d’ECOM d’un bon discurs en relació a la defensa dels drets de les persones amb discapacitat, que és un dels eixos que treballem amb les nostres activitats de sensibilització.