'Entorns locals i vida quotidiana: promovent l’envelliment actiu i la solidaritat intergeneracional'

Sota aquest títol, l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona organitza el 12 de juny una jornada que serà l’acte central de l’adhesió de la Diputació de Barcelona a l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat entre Generacions.
Aquest any 2012 va ser declarat l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat entre Generacions pel Parlament i el Consell d’Europa davant el significatiu procés d’envelliment de la població a Europa, que representa una fita i un enriquiment personal i col•lectiu, però també planteja molts reptes per garantir el benestar i la participació social en totes les edats, la cohesió i la solidaritat entre generacions.

La Diputació de Barcelona s'ha adherit a la celebració i vol contribuir a impulsar programes i actuacions, en col•laboració amb els ajuntaments i consell comarcals de la demarcació de Barcelona, i en coordinació amb la Generalitat de Catalunya, per treballar per un model de polítiques locals sostenibles d'envelliment actiu que respongui a les necessitats i expectatives de les persones grans.

L’objectiu de la jornada del dia 12 és ajudar a enfortir el compromís del món local per a l’envelliment actiu, obrir un debat entorn el paper dels municipis en la promoció d’una vida més saludable i de la participació social de la gent gran, així com analitzar l’impacte dels programes d’envelliment actiu i identificar les oportunitats i els aspectes de millora.

Hi participarà el Dr. Alex Kalache, director de l’Institut Internacional de l’Envelliment, així com experts en el bon tracte a les persones grans; també hi haurà un espai de reflexió on persones rellevants de diferents àmbits socials i culturals posaran en comú experiències professionals i vitals.

A la pàgina web que us indiquem podreu consultar el programa de la jornada i fer les vostres inscripcions.

Data: 12 de juny de 2012
Hora: 9.00 a 14.30
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison
Sant Pere més Baix, 7
08003 Barcelona
correu electrònic: osi.suad@diba.cat