ECOM participa en la presentació a Barcelona de les caixes regal ‘Ergosum’

Aquest matí, Elisabet Vergés, responsable de sensibilització d’ECOM, ha participat en la presentació que la cooperativa Encís ha fet a Barcelona de la caixa regal ‘Ergosum’, que proposa 25 experiències d’oci familiar amb valors realitzades per entitats socials, entre elles ECOM, que ofereix una activitat de ball en cadira de rodes. Aquesta iniciativa, molt adequada com a regal per aquest Nadal, té l’objectiu de contribuir al finançament dels projectes socials que desenvolupen les entitats del Tercer Sector al territori.
Muntsa Prat, responsable de consum d’Encís, ha destacat el model d’oci familiar de la cooperativa “basat en un espai d’aprenentatge a partir del joc i les activitats; en contraposició a l’oferta d’evasió que acostumen a oferir les caixes regals. Per això, defensa que és una proposta de qualitat, alternativa i socialment responsable, ideal per aquestes festes nadalenques”.

Ergosum és una caixa regal que ofereix 25 experiències de lleure diversificades a l’entorn de la vivència, el treball o la reflexió d’un valor social. Es pot triar l’experiència en funció de la temàtica (social, cultural, gastronòmica, ambiental, artística o científica), de la localització geogràfica (s’ofereixen experiències a les quatre províncies) o de l’entitat organitzadora (17 entitats del tercer sector d’arreu del territori organitzen activitats).

XARXA D’OCI DE QUALITAT I SOLIDARI

A l’acte de presentació celebrat a l’Espai Ferrer i Guàrdia de Barcelona, Prat ha reivindicat el paper que a Ergosum desenvolupen les entitats del Tercer Sector: “el treball amb les entitats ens ha permès crear una xarxa d’oci de qualitat i proximitat al territori generant economia social”.

A la roda de premsa han intervingut representants de la Fundació Ferrer i Guàrdia; de l’Escola lliure El Sol i d’Ecom.

Elisabet Vergés, responsable de sensibilització d’ECOM, entitat que agrupa a organitzacions de persones amb discapacitat física, considera que “Ergosum és una manera de sensibilitzar a les famílies sobre inclusió social i igualtat de forma lúdica”. Ecom ofereix una experiència de ball amb cadira de rodes per treballar valors inclusius, conscienciar sobre barreres arquitectòniques i diversitat.

La Fundació Ferrer i Guàrdia treballa en l’àmbit de la joventut, l’educació, la participació democràtica, la ciutadania europea i les polítiques públiques, en general. Oriol Illa, director de la fundació, ha explicat que Ergosum els permet “vincular el consum amb el compromís”. L’activitat que ofereixen permet conèixer la figura històrica de Francesc Ferrer i Guàrdia, el pare de l’escola moderna, i treballar valors com la llibertat o l’associacionisme a través d’una gimcana pels carrers de Barcelona.

Per a Raimon Goberna, de l’Escola lliure El Sol, “la caixa regal solidària dista molt del consum imperant i permet fer arribar metodologies desconegudes a l’hora de relacionar-se i aprendre”. Aquesta entitat ofereix dues experiències Ergosum: connectem-nos en família i fem teatre; activitats dissenyades per fer un ús responsable de les noves tecnologies i millorar la capacitat de relació i comunicació de les famílies a través del teatre, respectivament. L’Escola lliure El Sol impulsa el coneixement i el creixement dels activistes, dirigents i treballadors de l’educació popular i l’economia social, per a la millora de les condicions de vida i la plena ciutadania.

UN PRODUCTE D’ENCÍS

Ergosum és un producte d’Encís que té per objectiu potenciar un model d’oci basat en els valors contribuint a promocionar l’economia social. Per la venda de cada caixa regal les entitats reben un retorn econòmic que contribueix al desenvolupament dels seus projectes generant una nova via de difusió i de finançament complementari.

Dissenyat des de la pràctica del consum cooperatiu d’Encís, Ergosum difon els valors de proximitat, territori, cooperativisme i economia social. Encís és un cooperativa amb més de 20 anys d’experiència i 500 treballadors i socis, que treballa en l’àmbit de la prestació de serveis educatius, socials i culturals.