La Taula del Tercer Sector fa una crida per captar nous voluntaris per a les entitats socials

La Taula del Tercer Sector, que agrupa prop de 4.000 entitats i a la qual pertany la Confederació ECOM Catalunya, ha fet una crida a tota la ciutadania per col•laborar amb les més de 6.800 entitats que existeixen a Catalunya. D’aquesta manera, ha posat en marxa una nova campanya ‘Tu formes part de la solució’, amb l’objectiu de difondre el treball d’aquestes entitats i promoure, així, la col•laboració ciutadana i el voluntariat.
A través del web de la campanya www.tuformespartdelasolucio.cat, es pot accedir a dues borses de voluntariat per a entitats socials (segons disponibilitat, àmbit d’actuació i dedicació): la primera amb ofertes de les entitats membres de la Federació Catalana de Voluntariat Social; i la segona amb ofertes de les entitats membres de l’Acord Ciutadà per a una Barcelona Inclusiva.
A més, la campanya inclou un mapa/buscador online (a través del web (www.tercersector.cat) de les entitats socials a Catalunya, una eina pionera a l’Estat espanyol que permet cercar informació de contacte de més de 3.000 entitats. L’objectiu és que posteriorment s’ampliï el nombre d’entitats del mapa/ buscador, així com les funcions de l’eina per incloure formes de col•laboració amb les entitats socials (aportacions econòmiques, voluntariat o suport empresarial etc...).
Amb aquesta iniciativa la Taula del Tercer Sector pretén mobilitzar la ciutadania pels temes socials i augmentar l’actual xifra de catalans que fan voluntariat, que es situa en un 17%, i apropar-la a altres països, com per exemple Dinamarca , on arriba al 46%.