Tallers sobre qüestions controvertides en Serveis Socials

El 18 de gener tindrà lloc el primer dels quatre tallers que l’Observatori d’Ètica Aplicada a la Intervenció Social i el Departament de Benestar Social i Família organitzaran per reflexionar sobre qüestions controvertides en Serveis Socials i promoure la innovació en aquest àmbit.
Aquesta formació no pretén ser un curs més, sinó seminaris intensius en els quals un grup limitat de persones es comprometen a dedicar deu hores del seu temps a aprofundir, donar respostes adequades i identificar les qüestions sobre les quals cal continuar treballant sobre la temàtica abordada. En aquest sentit, s’entenen com espais de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+i).
Aquest cicle de tallers es portaran a terme entre els mesos de gener i març. L’alumnat, preferentment professionals i experts dels Serveis Socials, haurà de preparar prèviament el tema del taller amb la lectura dels materials facilitats i realitzar un breu exercici que lliurarà abans de cada sessió presencial. Pel que fa a les sessions presencials, aquestes es realitzaran a Palau de Mar (Plaça de Pau Vila, 1 – Barcelona) i tindran una durada de cinc hores repartides de la següent manera:
- De 9.00h a 11.30h: Una hora i ¾ de conferència d’un ponent expert i ¾ d’hora de diàleg amb aquesta persona
- De 11.30h a 12.00h: Descans
- De 12.00h a 14.00h: Dos hores de taller pràctic
La formació és gratuïta gràcies al suport de l’Obra Social La Caixa. Les persones interessades en participar hauran de realitzar la inscripció a través d’aquest link.

CALENDARI DE LES SESSIONS
18 DE GENER: Responsabilitats personals, jurídiques, polítiques i deontològiques: estratègies de conciliació
Joan Manuel del Pozo Àlvarez, professor de filosofia de la Universitat de Girona

15 DE FEBRER: Paternalisme jurídic èticament justificat
Macario Alemany García, professor de filosofia del dret a la Universitat d’Alacant

22 DE FEBRER: Aspectes ètics i jurídics de la recerca en Serveis Socials
Francisco José de Abajo Iglesias, responsable de la Unitat de Farmacologia Clínica de l’Hospital Universitario Príncipe de Asturias. Expert en ètica de la recerca clínica

7 DE MARÇ: Objecció de consciència i desobediència civil
Javier Hernádez García, magistrat i president de l’Audiència Provincial de Tarragona

MÉS INFORMACIÓ: gtformacio.bsf@gencat.cat i 93 483 15 88 i 93 483 15 89.