Barcelona amplia a 300 serveis els avantatges de la targeta rosa

El quart de milió de persones més grans de 60 anys o amb discapacitat que pels seus baixos ingressos posseeixen la targeta rosa que els permet, entre altres avantatges, viatjar gratis o amb tarifa reduïda en transport públic, podran obtenir a partir de demà, 1 d'octubre, molts altres descomptes. La llista d'establiments i serveis adherits a aquest programa social de l'Ajuntament de Barcelona s'ha ampliat fins a 300.
Aquesta nova etapa de la Targeta Rosa arrenca amb la col•laboració de 300 operadors (entre establiments i institucions) però aquest és només el començament, ja que l’Ajuntament de Barcelona manté oberta de forma indefinida la captació de nous operadors, que poden adherir-se de forma solidària a aquesta campanya i anar incrementant així les possibilitats dels beneficiaris.
Amb la nova etapa de la targeta, els seus posseïdors obtindran descomptes i altres beneficis en farmàcies, òptiques, podòlegs, odontòlegs, ortopèdies, centres d'aparells per a la sordesa, perruqueries i mercats municipals, a més de teatres, equipaments esportius i museus, on ja rebien un tracte especial.
En l'àmbit de la salut destaca que els titulars tindran des d'ara descomptes i finançament a mida per comprar aparells auditius, a més a més de revisions gratuïtes. També s'ofereixen alguns serveis gratuïts d'odontologia i òptica. En l'apartat de cultura, als museus i el zoo s'afegeix l'entrada lliure a Cosmocaixa i Caixafòrum i descomptes a l'Auditori, el cine Imax, la fundació del Liceu i en els tallers per a jubilats d'espais municipals. En esports, els centres DIR també ofereixen rebaixes. I en els mercats municipals es porta la compra a casa a preu reduït o gratis.
Els establiments que estiguin adherits a aquesta campanya estaran identificats amb un adhesiu a la porta. Els usuaris només hauran d’ensenyar el carnet que els acredita com a titulars per poder gaudir de les prestacions.
Les noves prestacions del títol s’han recollit en una primera guia, que es pot recollir a les Oficines d’Atenció al Ciutadà, als casals, en espais de gent gran municipals i, en altres equipaments municipals, i en una pàgina d’internet (www.bcn.cat/targetarosa), que s’actualitzarà constantment.