La consellera Carme Capdevila visita a Igualada el primer centre de promoció de l'autonomia personal i prevenció de la dependència

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, va visitar ahir a Igualada un centre pioner de promoció de l’autonomia personal i prevenció de la dependència. Es tracta del nou centre Josep Orgué, gestionat per la Fundació Privada Àuria.

Aquest centre ofereix informació, assessorament i orientació en aspectes relacionats amb la promoció de l’autonomia personal i l’accessibilitat. També disposa d’un servei de formació adreçat a les persones relacionades amb l’àmbit de la discapacitat i la dependència, així com d’un banc d’ajuts tècnics relacionats amb la promoció de l’autonomia personal, entre altres serveis.

El centre d’Igualada forma part d’un projecte pilot impulsat per Acció Social i Ciutadania per promoure la creació arreu del territori d’una xarxa de centres de promoció de l’autonomia personal i prevenció de la dependència.

El centre Josep Orgué és el primer d’aquesta nova xarxa que s’obre a Catalunya i donarà servei a la Catalunya Central. El projecte preveu crear-ne sis mes que s’ubicaran a Barcelona, Girona, el Camp de Tarragona, les comarques de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran i les Terres de l’Ebre. Aquests equipaments oferiran informació de quins suports estan a l’abast de les persones per a mantenir les seves capacitats de decisió i d’actuació, i assessoraran de manera personalitzada i directa sobre l’adequada utilització d’aquests recursos. També serviran com a punts d’aprenentatge, intercanvi d’experiències i millora pels professionals dels serveis socials a partir de l’estímul i promoció de la investigació.

La xarxa es completarà amb bancs de recursos de suport que oferiran en règim de prèstec equipaments i aparells per a la promoció de l’autonomia personal i per a la millora de situacions de dependència.

El Departament d’Acció Social i Ciutania ha destinat al finançament del centre Josep Orgué una subvenció de 658.530 euros.

En la seva visita al centre Josep Orgué, la consellera ha estat acompanyada per l’alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí, el president de la Fundació Privada Àuria, Miquel Vives, i el director del Programa per a l’impuls i l’ordenació de la promoció de l’autonomia personal i l’atenció a les persones en situació de dependència (Prodep), Jordi Tudela.

Després del centre Josep Orgué, la consellera Carme Capdevila també ha visitat el complex residencial per a gent gran “Viu B”, gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada.

Font: Departament d'Acció Social i Ciutadania