ECOM ofereix al professorat un curs d’Atenció a la Diversitat

RECONEGUDA PEL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT, AQUESTA FORMACIÓ TÉ COM A OBJECTIU MILLORAR I AFAVORIR L’ESCOLA INCLUSIVA
Els dies 14, 15 i 16 de juliol, ECOM ofereix al professorat d’Infantil, Primària i Secundària una formació, reconeguda pel Departament d’Ensenyament, que té com a objectiu millorar la preparació dels professionals de l’ensenyament quant als principis d’escola inclusiva i sobre les necessitats i l’atenció a la discapacitat a l’aula, dotant-los de recursos i metodologia inclusives.
Sota el títol de “Atenció a la Diversitat”, aquest curs, que tindrà una durada de 15 hores, repartides en tres sessions, s’adreça especialment a mestres, vetlladors i monitors amb interès per la filosofia de vida independent, els drets dels infants, les normatives entorn l’escola inclusiva, el fet de treballar amb la diferència.
Les inscripcions per a aquesta formació, que serà teòrico-pràctica, estan obertes fins el 10 de juliol, i cal formalitzar-les a través de l’enllaç que us posem en aquesta mateix pàgina. El cost del curs és de 80 €.
PROGRAMA DEL CURS ‘ATENCIÓ A LA DIVERSITAT’
- Repàs històric sobre la discapacitat i l’aparició del moviment de vida independent.
- Activitat sobre vida independent: experiències pràctiques.
- Història, principis i lleis sobre escola inclusiva a Catalunya.
- Com treballar i conviure amb la diferència.
- Presentació d’una experiència inclusiva.
- Planificació d’una unitat didàctica.
ECOM, especialitzada en l’atenció a les persones amb discapacitat física, té una llarga experiència en l’impuls d’una escola inclusiva en què tothom pugui estar escolaritzat i aprendre en igualtat d’oportunitats. Des de 1987, ofereix a les escoles d’ensenyament ordinari un Servei de Suport a l’Escola Inclusiva (SMIE), que té per objectiu facilitar a l’escola assessorament i un monitor de suport per facilitar la participació dels alumnes amb discapacitat en les activitats que poden tenir una dificultat per a la mobilitat com poden ser les excursions i/o les colònies.