Reprenem els grups de famílies amb infants amb discapacitat física escolaritzats a l’escola ordinària

Les àrees Social i Educació d’ECOM ofereixen a mares i pares la possibilitat de participar en grups amb altres famílies per compartir experiències i coneixements

ON: Fundació Tallers (Gran Via Corts Catalanes, 562
08011 Barcelona)

QUAN:
- Grup 1 (infantil i primària): 10, 17 i 24 de novembre (dijous). De 17h a 19h.

- Grup 2 (6è primària i ESO): 9, 16 i 23 de novembre (dimecres). De 17h a 19h.

Actualment ningú no posa en dubte que cal cuidar qui cuida, ni que la tasca quotidiana de les persones cuidadores pot produir un desgast físic i emocional. Des d’ECOM considerem que és necessari generar un espai de confiança, informació i formació per a les mares i els pares com a cuidadors, doncs el més significatiu moltes vegades no és el que pugui aportar un professional, sinó escoltar l’experiència personal de cada família. És el que anomenem una concepció bio-psico-social de la salut.

D’altra banda, l’escolarització als centres ordinaris pot suposar una sèrie de reptes, i disposar d’un espai en el qual es puguin recollir experiències positives i negatives, canalitzar malestars, buscar alternatives entre totes les participants, pot ser molt útil i saludable.

L’objectiu principal d’aquest espai que oferim des d’ECOM és que cada família pugui compartir fins on vulgui la seva experiència, exposar pors, etc. La sensació d’acompanyament, el fet de conèixer altres relats i visions, etc incideix en l’autoestima i l’empoderament de les famílies, de cara a cuidar-se i a l’hora de protegir i defensar els drets dels seus infants.

També volem que les famílies coneguin ECOM i que comptin amb nosaltres si necessiten acompanyament, suport, informació, etc.

Des del treball diari a ECOM hem constatat que hi ha aquestes necessitats, però moltes vegades les dinàmiques del dia a dia impedeixen les famílies de participar en grups com aquests, que creiem fermament que poden suposar un benestar per a les famílies. Aquests grups no tenen una periodicitat establerta sinó que el que volem és adaptar-nos als ritmes de les famílies i a la seva disponibilitat.

- Cal confirmar prèviament assistència a monitors@ecom.cat, i indicar l’edat de l’infant.
- Oferim servei de ludoteca gratuït per les famílies que ho necessitin (cal demanar-ho a l’hora de confirmar l’assistència i indicar l’edat de l’infant/s).
- No és obligatori assistir a les 3 sessions, però sí recomanable.
- L’assistència és gratuïta.

Aquest és un projecte que té el suport dels fons recaptats a través del 0'7% de l’IRPF destinat a finalitats socials.