Caixa Terrassa crea una nova societat per prestar serveis de dependència

Caixa Terrassa ha posat en marxa una nova societat dedicada a la prestació de serveis assistencials i de suport domiciliari per a persones grans dependents. Caixa Terrassa Serveis de Dependència SA es converteix així en una iniciativa pionera entre les caixes catalanes, ja que per ara cap altra té una filial similar. La directora de l’entitat Montserrat León ja va estar al capdavant de la Llar de l’Ancianitat de Terrassa, vinculada a l’obra social de la mateixa entitat financera. L’objectiu de la caixa creant aquesta societat és el d’atendre el col•lectiu de la gent gran, especialment les persones que tenen alguna discapacitat, malaltia o mobilitat reduïda.

La societat ha debutat amb el llançament d’un servei anomenat ‘Dependència i Assistència CT’, que inclou prestacions i recursos per a majors de 60 anys que estiguin en una situació d’un cert grau de dependència, amb l’avantatge de centralitzar en un mateix punt tota la gamma de serveis que pugui necessitar la persona. Entre aquests serveis destaca un programa d’assistència a distància a través del telèfon, gratuït i durant les 24 hores, per orientar en els camps mèdic, psicològic, dietètic i jurídic, com també l’avaluació del grau de dependència. La nova filial també gestiona serveis d’assistència a domicili, amb una xarxa de professionals d’ajut a la llar, sanitaris, menjar a domicili, enviament de medicaments i fins i tot de gestió de documents.

Caixa Terrassa ja disposava del centre d’activitats de lleure Club 60 i de la Llar de l’Ancianitat, un històric espai amb servei de residència i centre de dia. També havia obert més recentment la Llar Adaptada, un establiment especialitzat en ajuts tècnics per facilitar l’autonomia. En l’àmbit financer, l’entitat ja va ser pionera a Catalunya, i una de les primeres de l’Estat, a llançar les cada cop més populars, entre la tercera edat, hipoteques inverses.

Font: El Punt