ECOM presenta l’exposició ‘Vides Diverses’

Persones amb discapacitat física d’ECOM han treballat col·lectivament per continuar difonent i promovent la vida independent i l’autonomia personal.

L’EXPOSICIÓ ‘VIDES DIVERSES’ S’INAUGURA DILLUNS 21 DE DESEMBRE A LES 18.30 I ESTARÀ INSTAL·LADA A LA SALA COTXERES DEL PALAU ROBERT (PASSEIG DE GRÀCIA, 107) FINS EL 30 DE DESEMBRE.

Vuit persones s’han posat davant la càmera i ens permeten conèixer com viuen. De sobte se’ns fan familiars, ens hi apropem i ens adonem que són diverses, com ho som totes les persones, independentment de les nostres característiques; a tothom ens agrada fer coses diferents, i pensem i actuem de formes molt diverses. Totes les persones hem de poder decidir el nostre projecte vital, hem de poder tenir les mateixes oportunitats per assolir els nostres objectius... I hem de poder tenir els nostres somnis.

Des del moviment associatiu de les persones amb discapacitat física ECOM vam produir el documental que duu el mateix títol d’aquesta exposició, 'Vides Diverses', per promoure l’autonomia personal i la vida independent de les persones amb discapacitat física i defensar la diversitat com a valor social fonamental. Continuem i continuarem fent-ho, perquè cada dia més persones creguin en les seves capacitats per prendre les regnes de la seva vida i les seves pròpies decisions.

Portem ara el missatge a la fotografia, que ens impacta de forma instantània i ens pot ajudar a arribar encara a més persones, a més territoris, i a seguir desmuntant estereotips i idees preconcebudes davant la diversitat humana.

Fotografies que continuen amb l’objectiu de promoure el canvi de paradigma

En l’exposició es combinaran fotografies de gran tamany i d’altres més petites que plasmaran la diversitat de persones, possibilitats i opcions vitals. El documental 'Vides Diverses' es podrà veure a la mateixa sala, ja que s’anirà projectant en 'loop'.

L’objectiu d’aquesta nova proposta cultural d’ECOM és d’arribar a un públic divers, format per persones amb discapacitat que no s’han plantejat que poden portar les regnes de la seva vida; l’entorn proper d’aquestes persones (famílies/entitats/professionals de l’atenció directa); i l’administració i la societat en general.

Impulsada també per les persones d’ECOM amb discapacitat física i experiència en vida independent, aquesta exposició vol arribar a aquests diferents públics i contribuir a concebre les persones més enllà de la seva discapacitat, incloure la diversitat i l’heterogeneïtat com a elements clau per al desenvolupament social i que les persones amb discapacitat es vegin a si mateixes amb capacitat de decisió sobre la seva pròpia vida. Aixímateix, en l’àmbit de l’atenció, que la persona sigui agent actiu i part fonamental en la cogestió dels suports que necessita, és a dir, situar-la al centre.

Activitats relacionades
A més de la inauguració del dia 21 de desembre, a la sala Cotxeres del Palau Robert on hi haurà exposades les fotografies es realitzaran activitats els dies 22 de desembre i 30 de desembre (dia de clausura).
Durant la tarda del dimarts, 22 de desembre, es preveu una projecció especial del documental 'Vides Diverses' d'ECOM amb col·loqui posterior. Un espai per a la trobada i per compartir experiències i impressions entorn la vida independent.
El dia 30 de desembre, el darrer dia de l'exposició, tindrà lloc una exhibició de dansa integrada per part de Liant la Troca i un pica-pica en acabar.
Us convidem a seguir les informacions, difondre-les i participar-hi!