Posada la primera pedra de la nova residència i centre de dia per a persones amb discapacitat física a Lleida

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, va posar ahir la primera pedra de la futura residència i centre de dia Lleida-Balàfia per a persones amb discapacitat física. El Departament invertirà en aquest nou equipament públic 7.389.683 euros. El solar on s’edificarà ha estat cedit per l’Ajuntament de Lleida.

El nou centre tindrà una superfície de 3.502 metres quadrats repartits en soterrani, planta baixa i quatre plantes més. Disposarà de 59 places, distribuïdes en 45 habitacions individuals i 7 habitacions dobles. Es preveu que les obres estiguin finalitzades al setembre del 2011.

A la planta baixa de l’edifici, s’ubicaran diverses aules i tallers, així com un gimnàs de rehabilitació, una sala de reunions i despatxos pel personal, entre altres. L’àrea residencial ocuparà les quatre plantes superiors. A cada planta, a més de les habitacions dels residents, també hi haurà un menjador i una sala d’esbarjo.
El servei s’adreça a aquelles persones amb greus disminucions que, a causa del seu alt grau d’afectació necessiten atenció i suport per a les activitats de la vida diària i que, per raons familiars, socials, o de localització geogràfica, no poden viure a casa seva.

Actualment, a la demarcació de Lleida, hi ha 92 places per a persones amb discapacitat física. Amb la posada en marxa d’aquest nou centre s’incrementarà amb més d’un 60% el nombre de places públiques.

Font: Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya