Turisme de Catalunya edita una guia sobre les millors destinacions per al Turisme Accessible

Turisme de Catalunya ha editat 'Turisme Accessible. Guia de bones pràctiques a Catalunya', una publicació que va ser presentada en el marc del Saló Avante i que identifica els productes i destinacions turístiques catalanes que reuneixen les millors condicions d'accessibilitat per a persones amb discapacitat (física, intel•lectual i sensorial) i amb mobilitat reduïda (tercera edad, embarazadse, persones amb cotxets…).

En total, la guia presenta 19 zones, territoris o rutes turístiques de Catalunya que són les que més ben preparades estan per rebre turistes amb discapacitat o amb mobilitat reduïda. Aquestes són: Vall de Boí, Val d’Aran, Pallars Sobirà, La Seu d’Urgell, La Molina-La Cerdanya, Lleida, Camprodon, La Garrotas, la Ruta Dalí, Costa Brava-alt Empordà, Vic-Osona, Costa Brava-Baix Empordà, Barcelona, Montserrat, Maresme, Ruta del Císter, Garraf-Sitges, Costa Daurada i Delta de l’Ebre. De cadascuna d’aquestes destinacions, la guia ofereix informació detallada de la seva oferta turística (allotjament, platges, espais naturals, monuments, museus, restaurants…) i en destaca els serveis i les activitats complementàries. A més, inclou també un apartat especial referit al transport.

Les 19 destinacions que apareixen en aquesta guia s’han seleccionat en base a un estudi realitzat per la consultora MHI Turismo, que va ser presentat el passat mes de desembre. Aquest estudi està basat en l’anàlisi de 6.315 equipaments, recursos i serveis turístics de les 10 marques catalanes.