ECOM prestarà atenció als Súpers amb Necessitats Especials demà i demà passat a la Festa dels Súpers de TV3

ECOM, com a especialista en atenció a persones amb discapacitat física, serà l’encarregat de gestionar, juntament amb la col·laboració de la Fundació Nexe, el nou servei d’atenció als Súpers amb Necessitats Especials (SANE’s), que enguany oferirà per primer cop La Festa del Súpers del Club Super 3 de Televisió de Catalunya, que se celebra demà i demà passat, 24 i 25 d’octubre, a l’Estadi de Montjuïc. En aquesta edició, la Festa dels Súpers ha tingut en compte criteris de Disseny Universal a totes les seves actuacions i ha promogut aquests criteris entre tots els clients, col·laboradors i entitats que participen en aquesta iniciativa per tal de fer-la més accessible per a tothom.

El Punt SANE’s, el servei d’atenció als Súpers amb Necessitats Especials, estarà ubicat a una carpa de 100 m2 on s’oferiran els següents serveis:
- Punt d’informació: on es facilitarà informació sobre les activitats més adequades segons les característiques del SANEs, els itineraris adaptats, els serveis d’accés preferent i els serveis d’us exclusiu. A banda de, en aquesta carpa, aquesta informació s’oferirà també a tots els punts d’informació de l’Estadi.
- Punt d’acreditació. on els Súpers amb Necessitats Especials (NE) hauran d’acreditar-se per accedir a serveis reservats o d’accés preferent. L’acreditació consistirà en un braçalet de color blau on es farà constar el nom del nen i un telèfon mòbil (el mateix sistema que s’utilitza per evitar la pèrdua de nens però en aquest cas el braçalet és de color groc). També hauran d’omplir una butlleta d’acreditació per tal de fer un anàlisi de les característiques dels usuaris atesos pel servei.
- Servei de préstec de cadires de rodes: adreçat a súpers o familiars amb limitacions motrius temporals o permanents, usuàries de bastons, amb marxa inestable o amb marxa lenta.
- Servei d’esclafament de menjar: especialment pensat per a súpers que necessiten menjars especials o triturats.
- Zona de canvi: on hi haurà una llitera per a facilitar el canvi de bolquer o sonda en aquells súpers que ho necessitin o pels seus familiars amb discapacitat.
- Zona de descans: on hi haurà sofàs i matalassos petits, pensats perquè infants amb discapacitat amb menys tolerància al cansament puguin tenir una estona de descans.

A banda, dels serveis oferts a la carta, la Festa dels Súpers ha previst altres serveis preferencials per als Súpers amb Necessitats Especials com per exemple:
- Accés directe en activitats: Els SANE’s tindran accés preferent a totes les activitats, sense necessitat de fer cues. Aquesta mesura de discriminació positiva es realitza per compensar el fet que els SANE’s no poden accedir a moltes de les activitats ofertades a la festa. A les activitats es permetrà l’accés de l’infant amb discapacitat i els seus súpers familiars.
- Possibilitat de completar la Supergimcana, sense necessitat de fer les 5 proves.
- Accés reservat a espectacles. Davant l’escenari es reservarà una zona d’accés exclusiu per a SANE’s. A aquesta zona podran accedir l’infant amb discapacitat amb un familiar. Només en casos en que hi hagi altres menors que puguin quedar desatesos, es deixarà passar més d’una persona acompanyant al SANE.
- Accés a l’ascensor pel SANEs i els seus acompanyants. Només hi ha un ascensor, que permet l’accés a la zona de bars, situada al zona superior de les grades. L’accés i l’itinerari estaran senyalitzats amb cartells i una banda rugosa blava a terra.
- Zona d’aparcament reservada per usuaris de la targeta d’aparcament.
- Menú per a celíacs en un dels bars.
- Lavabos adaptats en cinc punts distribuïts per tota festa i senyalitzats al planell.
- Servei d’acompanyament i de suport a la mobilitat per a Súpers amb dificultats motrius i només en els casos en que les barreres arquitectòniques així ho aconsellin per salvar obstacles o accedir a les activitats.
- Bústia de suggeriments per a recollir propostes de millorar en l’accessibilitat a les activitats a tots els nivells.