L’IMDB dóna suport a ECOM perquè impulsi l’autonomia personal i la vida independent de les persones amb discapacitat

L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona ha concedit a la Fundació ECOM una subvenció de 100.000 € per desenvolupar la promoció de l’autonomia personal i la vida independent mitjançant la inclusió sociolaboral de la persona amb discapacitat.

ECOM compta amb una experiència de més de 20 anys en l’àmbit de la inserció laboral de les persones amb discapacitat física a l’empresa ordinària. Així mateix, és una de les entitats impulsores del nou paradigma de la discapacitat que es basa en el dret a l’autodeterminació i a una vida autònoma de les persones amb discapacitat.

Amb aquest projecte que compta amb el suport de l’IMDB, el que ECOM pretén és donar una atenció més general i holística a la persona amb discapacitat, i promoure la seva autonomia personal i la vida independent, posant l’accent en la seva integració sociolaboral com a aspecte essencial per a assolir l’autodeterminació necessària per a dur a terme un propi projecte de vida.

A través dels seus serveis d’Autonomia Personal i d’Inserció Laboral a ECOM s’adrecen persones amb discapacitat amb realitats diferents que cerquen algun tipus de suport i/o acompanyament, ja sigui per aconseguir una vida autònoma, ja sigui per trobar una feina. Per a ECOM ambdues necessitats estan directament relacionades, ja que entén que la integració sociolaboral és essencial per assolir l’autodeterminació necessària per dur a terme un projecte propi de vida, de manera autònoma i independent. És per això, que a través d’aquest projecte, ECOM el que pretén és donar resposta a la sol•licitud inicial de l’usuari (suport per la vida autònoma o cerca de feina) però alhora oferir-li una atenció completa. D’una banda, oferirà suport en la recerca de feina a aquelles persones que ja duen a terme un model de vida autònoma i que poden i volen tenir una ocupació laboral; i de l’altra, facilitarà el camí a la vida autònoma a aquells que han fet el pas d’accedir al món laboral però que tenen necessitat d’altres suports per dur una vida independent (assistència personal, ajuts tècnics, facilitats per accés a l’habitatge...) o bé oferirà la possibilitat d’adquirir estratègies per encarar el repte que implica la incorporació al món laboral a aquells que arriben amb una visió d’ells mateixos marcada per la dependència, la falta d’eines per prendre decisions, responsabilitats...