La campanya ‘Controla el teu dolor’ avui a Barcelona

Durant el dia d’avui el bus de la campanya “Controla el teu dolor” estarà instal·lat, de les 11 a les 14 hores i de les 15 a les 18 h. al Passeig Marítim de Barcelona, al costat de l’entrada d’urgències de L’Hospital del Mar. Aquesta campanya s’ha portat a terme a 14 ciutats espanyoles i avui es tancarà a la Ciutat Comtal.

Durant tot el dia d’avui, les persones interessades podran acudir a l’autobús de la campanya instal•lat al Passeig Marítim de Barcelona on professionals sanitaris mesuraran el grau de dolor, el tipus de dolor que tenen i els facilitarà informació per millorar el seu control.

Sota el lema ‘Controla el teu dolor, mesura’l, identifica’l... No tots els dolors són iguals’, aquesta iniciativa s’ha portat a tot el territori espanyol per apropar a la societat la realitat del dolor i ajudar-la a identificar-lo, així com per posar de manifest la gran quantitat de persones que actualment sofreixen dolor de manera continuada i que, en la majoria dels casos, ho fan ‘en silenci’.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS) el dolor crònic és la major amenaça per la qualitat de vida a nivell mundial. I és que el dolor continuat arriba a provocar a les persones altres patologies com la depressió, o fins i tot en ocasions les persones afectades han de deixar de treballar o canviar al seu lloc de feina.

A Espanya, una de cada cinc persones pateix actualment algun tipus de dolor crònic i, en la majoria dels casos, no coneix de quin tipus de dolor es tracta ni de les seves causes.

L’organització d’aquesta campanya a Catalunya ha estat possible a la participació de la La Lliga Reumatològica Catalana, entitat federada a ECOM, l’Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia i la Confederació Espanyola de Persones Afectades per Reumatismes (CONFEPAR). També han col·laborat la Societat Espanyola del Dolor i la companyia biomèdica Pfizer.