‘Maternidad adaptada’, un diari d’una maternitat especial

Estrella Gil, una mare amb paràlisi cerebral, acaba de publicar el llibre ‘Maternidad adaptada’, un diari d’una maternitat especial, en el qual recull els anhels, temors i esperances que senten totes les mares però als quals, en el seu cas, s’afegeix el hàndicap de la seva discapacitat. Com explica en el seu llibre, per primera vegada a la seva vida no només ella depèn de l’ajut dels altres sinó que hi ha una persona que depèn d’ella.
Amb un llenguatge proper, a vegades apassionat i molt natural, l’Estrella explica la seva experiència amb la maternitat, una experiència que es complica inevitablement quan es tenen dificultats motores. Com explica, és necessària una gran dosi d’imaginació i superació per salvar els obstacles addicionals que per a ella es van anar presentant al llarg del seu embaràs i en els primers mesos de vida del seu nadó. També les barreres mentals de les persones properes a l’Estrella, que censuraven els seus desitjos d’independència com a mare.
Per a l’Estrella, el seu embaràs va ser un període de profunda reflexió sobre com cuidar ella mateixa del seu fill adequadament, prenent consciència de les seves limitacions. Per a ella, aquest llibre és un homenatge al seu fill, Miquel, i al seu marit, Jordi, així com per a totes aquelles persones que han cregut en ella durant la seva vida. Un llibre que és un exemple d’esperança, d’esperit de superació i d’amor.

Aquest llibre ha estat editat per l'Editorial Club Universitari (ECU)