Mostra d’obres fetes per parelles d’artistes, formades per professionals i amateurs usuaris de serveis de salut mental

Ahir es va inaugurar l’exposició ‘Parelles artístiques’, que mostra més d’una vintena d’obres d’art realitzades, cadascuna d’elles, a quatre mans per una parella, formada per un/a artista professional i un altre d’amateur, usuari de serveis de salut mental. L’exposició es pot veure a la seu del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya (Plaça Pau Vila, 1, de Barcelona) fins el 15 de març.

El projecte ‘Parelles artístiques’ va néixer l’any 2006 a la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona, entitat sense ànim de lucre que treballa per millorar la qualitat de vida de persones amb malaltia mental.

‘Parelles artístiques’ és una experiència enriquidora per als usuaris dels serveis de salut mental que els uneix a artistes professionals, per crear una obra a “quatre mans”. L’objectiu és la utilització de l’art com a vehicle per a l’expressió de les persones que hi participen. Per això, la importància recau en el procés creatiu, el diàleg i l’intercanvi d’experiències, emocions i impressions, viscudes per cada parella artística.

La mostra exposa 25 obres elaborades amb diferents materials i tècniques artístiques: pintura, escultura, disseny gràfic i multimèdia i s’acompanya d’un reportatge fotogràfic que mostra el procés creatiu de les obres. També es pot consultar a www.parellesartistiques.org

Font: Departament d'Acció Social i Ciutadania