El sector de la discapacitat mobilitza la meitat dels ajuntaments catalans per defensar el dret a treballar

LA CAMPANYA ‘AIXÒ SÍ QUE NO. SI ENS RETALLEU, ENS ABANDONEU’ HA ARRIBAT AVUI AL CONGRÉS DELS DIPUTATS

Poques setmanes després de l'acte massiu del 20-M a Barcelona, que va aplegar 14.000 persones, les entitats representatives de la discapacitat de Catalunya, entre elles ECOM, han lliurat als grups parlamentaris del Congrés les nombroses mostres de suport i mocions municipals en defensa el dret a treballar del col•lectiu. El sector s'ha mobilitzat arran el Projecte de Llei dels Pressupostos Generals de l'Estat per al 2012, que redueix d'un 57% les partides en polítiques actives d'ocupació a Catalunya i que posen en perill 2.500 llocs de treball.

Després de l'èxit del 20-M, la discapacitat ha continuat treballant per a aconseguir el màxim de suport possible. En aquestes últimes setmanes, 50 ajuntaments catalans han aprovat mocions per mantenir aquestes iniciatives i prop de 330 dels 900 municipis catalans estan en tràmit de debat en els respectius plens. L'adhesió dels 50 consistoris equival a gairebé la meitat de la població, 3.128.286 dels poc més de 7,5 milions de catalans.

La rapidesa amb la qual s'ha obtingut aquest suport demostra la vinculació amb el territori dels 150 centres especials de treball que promouen l'ocupació de les persones amb discapacitat d'especial dificultat (intel•lectual, física i sensorial de més del 65% i trastorn mental) i els Serveis d’Integració laboral, que treballen per la inserció laboral en l’empresa ordinària.

Avui en el Congrés, Antonio Guillén i Francesc Martínez de Foix, representants de les 4 federacions convocants (ECOM, DINCAT, AMMFEINA i ACTAS) s'han reunit amb els grups parlamentaris del PP; PSOE; CIU; IU, ICV-EUiA, CHA i ERC, com a grup mixt. En concret amb els diputats Ángeles Esteller, Esperança Esteve, Carles Campuzano, Joan Coscubiela i Teresa Jordà, que han rebut les mocions i la petició del sector que s'incrementi en 122 milions d'euros la partida pressupostària per complir el que marca la normativa.