El Govern crea el Consell de la Discapacitat de Catalunya per a promoure l'autonomia del col·lectiu

UN GRUP DE TREBALL REDACTARÀ LA PROPOSTA DE LES BASES QUE REGULARAN EL SEU FUNCIONAMENT I OBJECTIUS

El Govern de la Generalitat de Catalunya va acordar el passat 3 de desembre, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de els Persones amb Discapacitat, la creació d’un grup de treball per avançar en la creació del Consell de la Discapacitat de Catalunya (CODISCAT). En els propers dos mesos, aquest grup s’encarregarà de redactar la proposta de les bases del reglament de funcionament del futur Consell de la Discapacitat de Catalunya .

La intenció de l'executiu català és promoure l’autonomia personal, social i laboral de les persones amb discapacitat i remoure els obstacles que impedeixin o dificulten la plenitud en l’exercici dels seus drets.

El Consell està format per representants de cinc Departaments de la Generalitat –Benestar Social i Família, Empresa i Ocupació, Ensenyament, Salut i Territori i Sostenibilitat- així com dos representants del COCARMI (Comitè Català de Representats de Persones amb Discapacitat) ja que el Govern pretén que les persones amb discapacitat contribueixin en la presa de decisions sobre polítiques i programes que els afecten directament aquest col·lectiu.