ECOM participarà a la manifestació Per una Catalunya Social

El proper diumenge 6 d’abril, ECOM se sumarà a la manifestació que tindrà lloc a Barcelona sota el lema ‘Per una Catalunya Social’ i que està impulsada per diferents organitzacions socials i sindicals, emmarcades en la plataforma Prou Retallades.

L’objectiu d’aquesta mobilització és fer sentir la veu ciutadana en defensa dels nostres drets, un drets que la política de retallades que estan imposant el Govern de Catalunya i el Govern central ens estan arrabassant fins al punt que l’estat de benestar estar sent desmantellat.

Com a ciutadans que som, i com a afectats directes de les retallades, ECOM instem les persones amb discapacitat física i les associacions del sector a participar en aquesta mobilització per visibilitzar les dificultats que passa el nostre col•lectiu i alhora per, conjuntament amb la resta de la ciutadania, exigir polítiques socials que enforteixen l’estat de benestar i la garantia d’uns serveis públics de qualitat i amb equitat.

Els impulsors d’aquesta mobilització han redactat un manifest les propostes del qual ECOM, en general, subscriu.

Per què demana un servei nacional de salut públic, universal i de qualitat, que garanteixi el dret a la salut.

Per què aposta per l’educació pública i demanda una escola inclusiva que garanteixi un sistema educatiu en igualtat d’oportunitats per a tothom.

Per què exigeix acció per la creació d’ocupació i la lluita contra l’atur i la precarietat i una aposta ferma per les polítiques actives d’ocupació.

Per què demana una administració propera a la ciutadania, basada en la cooperació entre administracions per donar resposta a les necessitats dels ciutadans/es, des del compromís democràtica i la participació.

Per què reclama una fiscalitat justa, redistributiva que gravi més les rendes del capital que les del treball i que permeti garantir els recursos suficients per finançar una Catalunya social.

Per totes aquestes demandes, i altres que podeu llegir en el manifest, ECOM donarà suport a aquesta mobilització i hi participarà activament.