Marquem la casella de fins d'interès social, 'El millor de la declaració'

Com cada any, coincidint amb l’inici de la campanya de la declaració de la renda, la Taula del Tercer Sector lidera la campanya ‘El millor de la declaració de la renda’.
Amb la col·laboració del Departament de Benestar Social i Família, la campanya recorda el dret de la ciutadania a decidir sobre la destinació d’una part dels seus impostos, especialment en un context de crisi que afecta als col·lectius més desfavorits de la població, i pretén incentivar els i les contribuents a marcar la casella “altres fins d’interès social” en la declaració de la renda.

La campanya també aclarirà, com cada any, els possibles dubtes que pot tenir la ciutadania a l’hora de marcar, o no, la casella per a finalitats socials.

En aquest sentit, durant la presentació de la campanya a la premsa, que es va fer al Centre Obert Glamparetes, de Càritas Diocesana de Barcelona, Àngels Guiteras, presidenta de la Taula del Tercer Sector, va ressaltar que la casella de fins socials "s'ha de conèixer més entre la societat" i va denunciar que a la ciutadania "li falta informació fiscal". Guiteras va fer una crida per a que tothom qui hagi de fer la declaració marqui la casella de fins socials, ja que els diners recaptats a través d'aquesta aniran directament a programes socials. La presidenta de la Taula va ressaltar que hi ha la possibilitat, des de l'any 2000, "assignar el 0,7% només a les ONG social, només a l'Església, o escollir les dues opcions a la vegada, amb la qual cosa se'ls assigna l'1,40% dels impostos del contribuent. És a dir, que les dues caselles no són incompatibles". Guiteras va destacar que si es marca la casella de fins socials s'asseguren més polítiques socials.

També va intervenir el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, que per la seva banda va subratllar com la casella de fins socials és l'única manera que té la ciutadania per decidir què es fa amb els seus impostos, i va defensar que "ara més que mai hem de prioritzar els projectes de les entitats socials que lluiten contra la pobresa".

Joana Martín, responsable del Centre Obert Glamparetes (Càritas BCN), va explicar la tasca que desenvolupa el Centre, amb nenes i nens d'entre 5 i 14 anys i les seves famílies per prevenir el risc d'exclusió social, i que, entre d'altres, ha rebut subvencions provinents de la casella de fins socials de la declaració de la renda de l'any passat.

A la web de la Taula que us escrivim en aquesta pàgina trobareu el dossier de premsa.