Neix el primer centre d’estudis sobre esport adaptat

La Universidad Politécnica de Madrid i la Fundació Sanitas han signat un acord per la creació del Centre d'Estudis sobre Esport Inclusiu Fundació Sanitas-INEF (CEDI), el primer a Espanya dedicat a l’esport per a persones amb discapacitat.

L’objectiu d’aquest centre és investigar i generar coneixement sobre el fenomen de la inclusió en l’esport, un tema que està en l’avantguarda de la pràctica esportiva per a persones amb discapacitat.

A més, aquest centre d’estudis fomentarà la pràctica d’activitats físiques en les persones amb i sense discapacitat, segons va informar la Fundació Sanitas.

El CEDI serà dirigit pel professor Javier Pérez Tejero, un dels principals experts espanyols sobre esport adaptat, i analitzarà i difondrà els beneficis que les activitats físiques i esportives tenen per a les persones amb discapacitat a l’hora de millorar la seva salut i afavorir la seva integració social.

El nou centre treballarà amb les federacions esportives per a assolir avançar en l’esport per a persones amb discapacitat, així com amb la universitat, les escoles, els clubs esportius i altres institucions.

Font: Solidaritat Digital.