ECOM assisteix a la II Jornada de Diumenge Inclusiu de Barcelona

Ahir diumenge, 12 d’abril, ECOM va assistir a la II Jornada de Diumenge Inclusiu que es va celebrar al CEM de Can Dragó de Barcelona, sota l’organització de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF), la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC), la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics) i la Fundació UBAE (Unió Barcelonina d’Activitats Esportives). L’objectiu d’aquesta jornada és que els participants, que en aquesta edició van ser més d’un miler, poguessin viure en primera persona l’experiència de practicar diferents esports adaptats.
Aquesta jornada va comptar amb la presència de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, els presidents de les federacions organitzadores i altres dirigents i personalitats del món de l’esport.

Durant tota la jornada els visitants van poder practicar i viure en primera persona esports adaptats com el tennis, esgrima, boccia o volei entre d’altres. A més, també es van fer exhibicions per part dels millors equips d’esports com l’hoquei i bàsquet en cadira de rodes. Una de les activitats amb més èxit de participació va ser la zumba per a tothom. Totes les estacions esportives de la jornada estaven dirigides i dinamitzades per tècnics i esportistes de diferents Clubs de les Federacions organitzadores.

Aquesta jornada es troba en el marc de la mesura de govern L'esport inclou i el marc de Now we Move, la major campanya internacional de promoció de l’activitat física que té el recolzament de la Comissió Europea i que pretén aconseguir 100 milions de ciutadans actius a Europa de cara a l’any 2020.

La finalitat principal d’aquestes activitats és educar i sensibilitzar a la població en general, amb o sense discapacitat. Volem captar la seva atenció i que aprenguin més dels nostres valors i sobre el nostre esport.

ECOM té actualment un conveni de col·laboració signat amb la FCEDF per al qual les dues entitats col·laboren per a la promoció de l’esport adaptat.