Els Premis Accés Batxillerat 2015 ja tenen finalistes

Marta Obdulia, gerent d’ECOM, ha estat membre del jurat, com en d’altres edicions, i estarà present en l’entrega dels premis el proper dimarts 26 de maig.

L’esport, la dansa i la tecnologia son les temàtiques dels treballs finalistes d'enguany dels Premis Accés Batxillerat, que organitza la Fundació Salas des de fa nou anys amb l’objectiu de potenciar l’interès de les joves generacions per l’accessibilitat i el món de la discapacitat, i que premien els millors treballs de recerca realitzats per alumnes que cursen segon de batxillerat en qualsevol dels centres educatius de Catalunya.

En aquesta novena edició dels Premis Accés Batxillerat s’han presentat quaranta-un treballs, tots d’ells d’una gran qualitat i rigor. El Jurat ha tingut difícil l’elecció, però finalment ha triat 6 finalistes, d’entre els quals hi haurà tres guanyadors.

Els treballs finalistes son:
• Claqué a l’ONCE: el so de la dansa, de Cristina Terraza Rovira, alumna de l’IES Jaume Balmes.
• Domòtica per a persones discapacitades, d'Ana Andrino Tapias, Andrea Garcia del Cacho i Alba López Campmany, alumnes de l’IES Sant Gervasi.
• El moviment “eres válido”, de Cristian Gonzàlez Ruz, alumne de l’INS Baix Penedes.
• Estudi dels sistemes de marcatge de l’esgrima. Propostes de millora per a l’arbitratge i l’entrenament per a tiradors amb discapacitat auditiva, de Roger García-Alzórriz i Guardiola, alumne de l’IES Centre d’Alt Rendiment Esportiu.
• Una vida sense limitacions, de Laura Gasulla Galindo, alumna de l’Escola Puigcerver.
• Visió, societat, tecnologia. Disseny, creació i desenvolupament d’un sistema de seguretat vial per a persones amb discapacitats sensorials. D'Irene González i Víctor Tuxans, alumnes de l’INS Argentona.

Els tres projectes guanyadors es donaran a conèixer en el transcurs de l’acte d’entrega dels premis que se celebrarà el proper dimarts 26 de maig a les 19.00h a l’Auditori de la Fira de Sabadell (Plaça de la Sardana s/n).

La Fundació Salas té com a missió la recerca, la difusió i l’aplicació de l’adaptabilitat dels habitatges i el seu entorn per afavorir l’autonomia de les persones amb discapacitat, en un sentit ampli.