La Fundació ECOM reconeix públicament a empreses que impulsen la inserció laboral

La Fundació ECOM, juntament amb la Federació ACAPPS, l’Associació Catalana de Treball amb Suport (ACTAS), AMMFEINA i INSERTA, organitzen avui 19 d’octubre al recinte de Torribera de Santa Coloma de Gramenet, l’Acte de Reconeixement a l’Empresa Inclusiva, en el qual es lliuraran diversos premis a algunes empreses que estan col·laborant amb la inserció laboral del col·lectiu de persones amb discapacitat. Aquest és el segon any que s’organitza un acte d’aquest caire.

Acte acte comptarà amb la presència del ministre de Treball, Celestino Corbacho; la consellera de Treball, Mar Serna; l’alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz; el director executiu de l’Obra Social la Caixa, Jaume Lanaspa i els directius de les entitats promotores.

L’acte, on es preveu la participació d’unes 200 persones, comptarà també amb la presència de representants de les principals patronals i sindicats i, sobretot, empresaris/es.

L’objectiu d’aquest acte, que es farà en el marc d’un dinar, és fer un reconeixement públic a aquelles empreses que han incorporat persones amb discapacitat al seu equip humà, promovent la diversitat a les seves plantilles com a un valor afegit i contribuint d’aquesta manera a la seva integració social. També incentivar el diàleg al voltant de les experiències d’inserció, de la valoració de les actuals polítiques i de la recollida de propostes de millora i innovació.

Les empreses que enguany han merescut la distinció a Empresa Inclusiva 2009 són: Glòria Recasens, professional autònoma que està fomentant la integració de persones amb trastorn mental; Carrefour, que està fent una forta campanya de Responsabilitat Social Empresarial; la Universitat de Girona, que va inserir a la seva plantilla el seu primer professional amb discapacitat el 1994; i Martí Tort, una petita empresa que té un gran percentatge de treballadors/es amb discapacitat. També rebrà una menció especial Núria Caldes de Càtering De Nuez, com a empresa de Santa Coloma que fa una rellevant tasca social.