ECOM participa a la iniciativa “La ciutat no es ven, es viu”, promoguda per Arquitecturas Colectivas

Des del 6 de juliol i fins el dia 13 del mateix més, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) acull la iniciativa ‘La ciutat no es ven, es viu’, que és promoguda per la xarxa Arquitecturas Colectivas. Es tracta d’una trobada, que cada any té lloc a una ciutat diferent, que té per objectiu reforçar la xarxa i consolidar una forma de fer ciutat diferent a la oficial: des de les persones i per a les persones.

Arquitecturas Colectivas és una xarxa internacional, oberta i en permanent creixement de persones i col·lectius interessats en la construcció participativa de l’entorn urbà. Des del 2007 cada any se celebra una trobada en una ciutat diferent. Aquest any la ciutat triada ha estat Barcelona i el lema per a la jornada “La ciutat no es ven, es viu”, un lema que recull una de les crítiques que aquest col•lectiu fa a Barcelona, “una ciutat assetjada per múltiples problemes urbans i humans causats pel capital global”, segons les seves paraules textuals.

ECOM, com a entitat de l’àmbit de la discapacitat física que té entre les seves línies de treball la millora de l’accessibilitat dels espais i de la mobilitat de les persones, ha volgut està present en aquesta iniciativa. Montserrat García, responsable d’accessibilitat d’ECOM hi participarà el matí del 10 de juliol per posar en valor la tasca del col·lectiu de persones amb discapacitat física i la d’ECOM pròpiament i sobretot per fomentar que es treballi l’accessibilitat a tots els tipus de processos de transformació urbana i que es promogui la participació dels veïns i veïnes de la ciutat, entre ells les persones i les associacions de les persones amb discapacitat física, que són coneixedors en primera persona de les dificultats que presenta la ciutat per a la mobilitat de les persones.