La Convenció de l'ONU sobre drets de les persones amb discapacitat, en vigor el 3 de maig

La Convenció de l'ONU sobre Drets de Persones amb Discapacitat ha estat ja ratificada per 20 països, requisit que era imprescindible perquè pogués entrar en vigor.

Segons el que disposa el propi text de la convenció, aquesta entrarà en vigor el 3 de maig, trenta dies després d'haver-se aconseguit les vint ratificacions, que es van aconseguir ahir. Fins aquesta setmana eren 17 països, entre ells Espanya, els que ja l'havien ratificat, i aquests darrers dies s'han sumat Túnez, Jordània i l'Equador. D'aquesta manera, la Convenció i els seus Protocols Opcionals entraran en vigor el proper 3 de maig, només un any i mig després de la seva adopció per l'ONU el desembre de 2006.

Això significa que la Convenció de l'ONU sobre drets de persones amb discapacitat serà vinculant en els 126 països que l'han firmat, que hauran d'adaptar les seves lleis d'acord als articles de la convenció.

Espanya va ratificar la convenció i el seu protocol facultatiu el passat 3 de desembre. Com a mesura per implicar Espanya encara més a la convenció, el CERMI ha proposat al Govern que presenti la candidatura d'alguna persona espanyola procedent del món associatiu i amb una trajectòria acreditada en drets humans i discapacitat per tal de formar part del Comitè de Seguiment, òrgan encarregat de vigilar l'aplicació i l'acompliment dels manaments del tractat.