Joves amb paràlisi cerebral d’AREMI podran utilitzar l’ordinador amb els moviments de l’ull

Joves amb paràlisi cerebral de l’Associació de Rehabilitació del Minusvàlid (AREMI), entitat adherida a ECOM i ubicada a terres lleidatanes, podran utilitzar el ratolí de l’ordinador mitjançant els moviments de l’iris de l’ull mitjançant el projecte Ediris, basat en un sistema creat per l’empresa Iriscom, i finançat pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç.

Aquest sistema es basa en una càmera de vídeo, il·luminació infraroja i una unitat de control. Mitjançat aquesta eina es poden utilitzar programes d’aprenentatge de lectura i escriptura, l’entorn Windows, composar frases per enviar correus electrònics, accedir a Internet i jugar, entre altres aplicacions.

El projecte Ediris, que s’emmarca dins el Pla Avanza, impulsat pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç d’Espanya, permetrà que un total de 30 centres d'ASPACE (Confederació Espanyola de Federacions i Associacions d'Atenció a les Persones amb Paràlisi Cerebral Afins) es beneficiïn d’aquesta tecnologia. Els primers centres que en faran ús estan ubicats a: Lleida, Madrid, Talavera de la Reina, Màlaga, Còrdova, Jerez, Alacant, Vigo, A Coruña i Lugo.