Més de 700 persones es beneficien del projecte ‘Reactiva’t’, engegat per ECOM

GRÀCIES AL FINANÇAMENT REBUT A TRAVÉS DE LA MARATÓ DE LA POBRESA

La Marató per la pobresa que es va celebrar el maig del 2012 ha presentat aquesta setmana l’impacte social que van suposar els 4,5 milions d’euros destinats a 40 projectes socials desenvolupats per 75 entitats que treballen en l’àmbit de la pobresa i l’exclusió social i que van beneficiar a 47.500 usuaris residents a Catalunya.

La Fundació ECOM va engegar el programa ‘Reactiva’t: Projecte intensiu d’inserció laboral de persones amb discapacitat amb especial risc d’exclusió social’, amb la finalitat de donar resposta a les necessitats del col·lectiu d’entrar a formar part del mercat laboral.

Per la falta de polivalència, qüestions derivades de la seva discapacitat i pels baixos índexs de formació, aquests són treballadors amb poca qualificació professional. A través de cursos de formació, orientació i recerca de feina, així com d’un seguiment individualitzat d’alta intensitat, 118 persones arreu del territori català s’han beneficiat del projecte i han trobat feina, la majoria de les quals de llarga durada.

Dins del programa s’han dut a terme 43 cursos de formació, amb 300 assistents en total. També s’han fet 700 tutories individualitzades que han permès millorar l’autoestima, un 28% de mitjana, respecte al sentiment inicial dels usuaris participants.

Per a ECOM la realització d’aquest programa ha suposat una nova manera de treballar amb l’usuari davant l’actual crisi social i l’entitat manté el seu compromís de treballar per a la continuïtat de les accions d’un projecte que va més enllà de La Marató per la pobresa.