‘Vides amb IN-dependència’, un espai per a la reflexió sobre l’autonomia personal

ECOM, moviment associatiu que aglutina més de 165 entitats de persones amb discapacitat física de tota Espanya, organitza demà 14 de maig, de les 9.30 a les 14.00 hores, a la Casa del Mar de Barcelona la jornada “Vides amb IN-dependència. La part oblidada de l’anomenada Llei de la Dependència”.
L’objectiu d’aquesta jornada és reflexionar sobre noves fórmules, serveis, recursos i suports que poden ajudar les persones amb discapacitat a dur una vida independent, plena i en igualtat d’oportunitats: l’assistència personal, els habitatges per a la vida independent, els productes de suport (ajuts tècnics i domòtics)... Per a això, reunirà en un mateix espai persones amb discapacitat i professionals que treballen en el sector social i de les noves tecnologies per tal d’entre tots extraure posicions i línies de treball per a una millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.

Cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic a comunicacio@ecom.cat. El cost de la inscripció és de 15 euros. Per als membres de les associacions federades a ECOM, i els seus associats, la inscripció és gratuïta.

El pagament de la quota d’inscripció cal fer-lo a través de transferència bancària al següent número de compte: “la Caixa” – 2100 2837 27 0210079499 (titular Federació eCOM). Cal especificar les següents dades: Inscripció jornada ‘Vides amb IN-dependència’ i nom de la persona que s’inscriu. És necessari enviar el comprovant de l’ingrés al fax 93 451 69 04 o al correu electrònic comptabilitat@ecom.cat.

Per a la realització d’aquesta jornada ECOM compta amb el patrocini del Ministerio de Sanidad y Política Social, el Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Institut Guttmann, el Centre de Vida Independent, la Fundació Salas, Aegerus, Mundoabuelo, BJ&Adaptacions, Mobelmatic, l’Institut Català d’Ajudes Tècniques Gracaré, el Método Essentis i el Instituto Médico Insmicort.

PROGRAMA

9.30 h. Benvinguda.
A càrrec de Maria José Vázquez, presidenta d'ECOM.

10.00 h. Conferència inaugural: 'Viure amb independència en la nova realitat social. Concessió o dret?
A càrrec de Joan Subirats, catedràtic de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona i responsable del Programa de Doctorat de l'IGOP (Institut de Govern i Polítiques Públiques).

10.45 h. Pausa-cafè.

11.15 h. L'experiència de la independència. Visionat del documental 'Des de l'experiència', de Pilar González Rams.

11.30 h. Espai de debat ‘La visió de les persones’, moderat per Lídia Heredia, directora del programa Banda Ampla, de TV3, Televisió de Catalunya.

Participants:

Antoni Centeno, membre del Foro de Vida Independiente.
Joaquín Romero, fundador de B&J Adaptaciones, empresa de solucions tecnològiques integrals per a persones amb discapacitat.
Miriam Ballesi, usuària del Servei d'Assistent Personal d'ECOM.
Anna Suñé, usuària del Servei d'Assistent Personal d'ECOM.

12.30 h. Suports per a una vida independent. Passi de vídeo.

12.45 h. Espai de debat ‘La visió dels professionals’, moderat per Lídia Heredia.

Participants:

Daniel Guasch, director de la Càtedra d'Accessibilitat, Arquitectura, Disseny i Tecnologia per a Tots de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
Carme Trilla, Secretària d'Habitatge del Departament de Medi Ambient i Vivenda de la Generalitat de Catalunya.
Isabel Macarulla, responsable d'Acció Social d'ECOM i del Servei d'Assistent Personal.

13.45 h. Conclusions. A càrrec de Lídia Heredia.

14.00 h. Cloenda. A càrrec de Carolina Homar, director general de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS), de la Generalitat de Catalunya.