Primer aniversari de la Fundació Step by Step

La Fundació Step by Step (SbS), dedicada a la recuperació de persones amb patologia neurològica amb afectació del Sistema Nerviós Central, especialment en el cas de lesió medul·lar, ha celebrat recentment el seu primer any de vida. Impulsada pel seu president, Frederic Crespo, aquesta associació té com a objectiu apropar el tractament Step by Step, basat en el programa americà de recuperació per a lesionats medul·lars de The Project Walk, al màxim de persones que tenen aquesta discapacitat per tal d’ajudar-los a millorar la seva qualitat de vida. Durant aquest primer any de vida, la fundació ha permès a 30 lesionats medul·lars realitzar el tractament Step by Step i ha realitzat més de 200 hores de tractament.

La Fundació Step by Step, que es defineix com el primer centre d’Europa per millorar la vida de lesionats medul·lars, presenta una nova metodologia de treball en el camp de la rehabilitació de persones amb patologia neurològica amb afectació del sistema nerviós central que és pràcticament desconeguda a Europa però que està precedida per molt bons resultats en la seva aplicació als Estats Units. Tot i que SbS va posar en marxa la fundació per apropar aquest tractament a lesionats medul·lars, aquest també és aplicable en alguns casos de pacients amb seqüeles d’Accident Vascular (hemiplejia) i Traumatisme Craneoencefàlic.

La Fundació Step by Step va sorgir de les pròpies necessitats de Frederic Crespo, el seu fundador, que fa quatre anys va patir una lesió medul·lar a causa d’un accident de cotxe. Veient que ni a Espanya ni a Europa no existia cap centre de recuperació que li permetés seguir treballant físicament en les seves condicions, Crespo va marxar als Estats Units on hi ha centres punters en aquesta matèria. A la tornada, va decidir crear un centre d’aquestes característiques a Barcelona, concretament a la nova àrea de la Gran Via de L’Hospitalet de Llobregat.

La filosofia de SbS es basa en la fisioteràpia i en l’activitat física com a eines de recuperació i de manteniment de la salut en general. A SbS creuen que, a l’espera dels avançaments científics i mèdics que puguin aconseguir la recuperació definitiva, cal corregir i potenciar al màxim les capacitats dels individus després d’una lesió medul·lar i mantenir el cos preparat per assumir aquesta solució final. És per això, que l’exercici, dirigit per un fisioterapeuta especialitzat, és la pedra angular del tractament de la fundació.

La Fundació Step by Step ofereix a persones amb lesió medul·lar una valoració gratuïta exhaustiva del seu cas particular i una planificació del tractament més adequat per a cada persona, a més de l’opció de provar amb l’equip de fisioterapeutes alguns dels exercicis que es proposen. Les persones que hi estiguin interessades poden contactar amb la fundació trucant al 93 223 16 63 o bé per correu electrònic a info@fundacionsbs.org.

La Fundació Step by Step és sòcia col·laboradora d’ECOM.