Coneix els teus drets i defensa’ls, lema central de la jornada que ECOM organitzarà vers els drets de les persones amb discapacitat física

El proper 5 de desembre, en el marc de la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra arreu el dia 3 de desembre, ECOM organitzarà la jornada ‘Els drets de les persones amb discapacitat física. Coneix-los i defensa’ls. Eines i Canals de denúncia’. Aquest acte tindrà lloc a la sala d’actes de la Casa del Mar, a partir de les 9 hores.
Aquesta jornada s’adreça a persones amb discapacitat física i a totes aquelles que tinguin interès per aquest sector (familiars, professionals…) amb l’objectiu de potenciar el seu coneixement sobre els drets de les persones amb discapacitat, ja que el coneixement dels drets és el primer pas per a poder defensar-ne i exigir-ne el seu exercici.
La sessió s’estructurarà en dues parts diferenciades. La primera, centrada en donar a conèixer els drets de les persones amb discapacitat, des de la teoria a la pràctica, és a dir, fent un repàs de quines són les lleis marc de la discapacitat i quins drets reconeixen, i analitzant-ne quin grau d’acompliment hi ha actualment. La segona tindrà l’objectiu de donar a conèixer alguns procediments i canals que existeixen i que estan a l’abast de tothom per defensar l’exercici dels drets i denunciar possibles vulneracions.
Ben aviat farem públic el programa d’aquesta jornada.