Un còmic per afavorir el coneixement de l’hemiparèsia infantil

UNA INICIATIVA DE L’ASSOCIACIÓ D’HEMIPARÈSIA INFANTIL (ENTITAT FEDERADA A ECOM) I LA FUNDACIÓ MARÍA AGUSTÍ

L'Associació d'Hemiparèsia Infantil, Hemiweb (federada a ECOM) i la Fundació María Agustí han posat en marxa un nou projecte que té com a objectiu seguir donant visibilitat a l'hemiparèsia infantil, un tipus de discapacitad poc coneguda (inclosa dins de la paràlisi cerebral) però d'alta prevalença, ja que afecta a un de cada 1000 naixements.

Es tracta de l’edició d'un còmic protagonitzat pels HemiHerois, uns personatges creats per a la campanya "En línea con quién más lo necesita” de Metro de Madrid l'any 2015 i que representen a tots els nens amb hemiparèsia, autèntics herois en el seu dia a dia.

Així neix el primer còmic dels HemiHerois, titulat "Rescat a l'Àrtic", on els nostres herois hauran d'unir les seves capacitats per aconseguir rescatar un grup de científics atrapats al Pol Nord. Aquest primer còmic sortirà a la venda el 23 d’abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi. De moment, estarà a la venda a través d’Amazon i també a la paradeta que l’Hemiweb instal•larà al centre de Barcelona el dia de Sant Jordi.

L'objectiu prioritari d'aquesta iniciativa és donar a conèixer l'hemiparèsia i fer-ho d'una manera lúdica i especialment assequible per als nens, per als que ja saben llegir però també per als més petits, que necessitaran que els seus pares els llegeixin les vinyetes però disfrutaran mirant els dibuixos dels HemiHerois.

Helena, Eric, Maria i Iñigo, els HemiHerois, creats per Iñigo Alcorta i Ramon Hernàndez, han estat reinterpretats per l'il•lustrador Pau López, que els ha convertit en personatges de còmic i en protagonistes d'una aventura trepidant amb un missatge clar de tolerància, respecte, conscienciació i treball en equip. Per sobre de tot es volen destacar i posar en valor les capacitats que tots tenim.

La recaptació aconseguida a través de la venda d’aquest còmic es destinarà íntegrament a finançar la tercera fase de l'"Estudi de Prevalença" impulsat per la Fundació Hospital de Nens i la Fundacio i la Fundación Maria Agustí, i realitzat conjuntament amb l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.