ECOM ha presentat en públic el vídeo documental 'Vides Diverses'

Aquest dimecres 17 de desembre, ECOM ha presentat en un acte obert a la Casa del Mar de Barcelona “Vides Diverses”, un vídeo documental que reflexiona sobre la necessitat vital de les persones, en aquest cas persones amb discapacitat física, de poder tenir una vida independent i autònoma i un projecte propi de vida.

Protagonitzat per persones amb discapacitat física que ja tenen una vida independent, el vídeo vol promoure, a través de les experiències viscudes per aquestes persones que ja han fet el pas, que altres persones amb discapacitat es decideixin a prendre les regnes de les seves vides i desenvolupar un projecte de vida propi.

Ha donat la benvinguda a l’acte Maria José Moya, responsable de l’Àrea d’Autonomia Personal i Vida Independent d’ECOM. Després de la projecció del documental, que té una durada de 36 minuts, s’ha obert la participació als i les protagonistes i al públic assistent. En aquest espai s'ha debatut i reflexionat sobre la vida independent, prenent com a punt de partida algun dels aspectes que toca el documental, així com sobre la seva futura utilitat com a eina de conscienciació per a les pròpies persones amb discapacitat física i el seu entorn, i per a tota la societat en general.

Aquest vídeo documental és una més de les accions de la campanya VIDA INDEPENDENT, #feselpas que des de fa uns mesos ECOM està impulsant, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, amb l’objectiu de promoure la vida independent entre les persones amb discapacitat física. Ha estat realitzat per la productora audiovisual New Division i s’ha comptat també amb l’associació Càmeres i Acció, que ha aportat dinàmiques de grup per a la creació conjunta de la conceptualització i el guió del vídeo.

Podeu veure'n el tràiler a l'enllaç que s'indica a la part superior dreta d'aquesta pàgina.