Part del fons de la Llei d’Economia Sostenible serà per a la dependència

El secretari general de Política Social, Francisco Moza, va afirmar ahir que la Llei d’Economia Sostenible que prepara el Govern espanyol comptarà amb un fons de 20.000 milions d’euros per a polítiques socials, i amb un altre de 5.000 milions destinat a obres en l’àmbit municipal, i en els dos tindrà ‘un paper protagonista’ la norma de la dependència.

Moza va fer aquestes declaracions a Servimedia després de l’apertura del seminari ‘Mercat de Treball i Sistema per a l’Autonomia Personal i Atenció a la Dependència (SAAD): una oportunitat per generar ocupació per a persones amb discapacitat’, que es desenvoluparà al llarg d’aquesta setmana dins els Cursos d’Estiu 2009 de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP).

El secretari general va destacar la importància de la llei de la promoció de l’autonomia personal en la creació d’ocupació, sobretot, per a persones amb discapacitat que, segons va dir, es beneficiaran també del treball generat per la norma.

En el tercer trimestre de l’any hi havia un total de 393.000 persones ocupades en el sector dels serveis socials, cosa que suposa un creixement del 7% anual, ‘inclús en aquesta època, quan el país ha sofert un retrocés’, segons Moza.

A la seva intervenció, Moza va considerar que totes les administracions han fet un bon treball amb respecte a la implantació de la llei de l’autonomia personal, si bé reconeix que s’ha d’avaluar i ‘seguir millorant’.

Fins a la data, va recordar, han sol·licitat ajuts de la norma un total de 913.000 persones, de les qual al voltant del 90% estan ja avaluades i més de 400.000 rebent les prestacions a què tenen dret.

Font: Servimedia