ECOM ha format part del jurat de la 3a. Menció Enric Renau i Permanyer a la recerca social, en el marc dels premis Educaweb

Marta Obdulia, gerent d’ECOM, i Antonio Guillén, President, han estat convidats enguany a formar part del jurat que havia de decidir el projecte guanyador de la Menció Enric Renau i Permanyer a la recerca social aplicada en educació, formació i treball, que s’entrega en el marc dels premis Educaweb.

Enguany s’ha celebrat la 8ª edició dels premis Educaweb d’Orientació Acadèmica i Professional, que tenen l’objectiu de visibilitzar els projectes, materials i experiències que es realitzen en l'estat espanyol i fomentar la creativitat en el disseny de propostes d'orientació. L'acte de lliurament dels guardons va ser dijous, 26 de novembre, i també s'hi va lliurar la Menció Enric Renau i Permanyer.

La Menció és un reconeixement a la figura i la tasca de Renau i Permanyer, soci fundador de DEP institut i Educaweb. Posa en valor i reconeix la tasca de persones, institucions o projectes que afavoreixen la transformació i la intersecció entre els àmbits de l’educació, la formació i el treball; està impulsada conjuntament per DEP Institut, Educaweb i el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya.

La recerca és l’eix central de la Menció, i cada any es dedica a un tema específic; enguany ha volgut posar l’èmfasi en la recerca aplicada entorn a les persones amb discapacitat i la seva inclusió en els àmbits de l’educació, la formació i el treball. ECOM ha estat cridat a part del jurat juntament amb la resta de membres permanents del Jurat de la Menció Enric Renau i Permanyer: Sílvia Amblàs, directora de DEP Institut; Mercè Kirchner, gerent del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya; Xavier Riudor, director del gabinet tècnic del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya; i Josep LLuís Segú, Director General de DEP Institut i Educaweb.

El jurat ha atorgat la 3a Menció Enric Renau i Permanyer a la recerca “Avaluació de l’impacte social del Programa d’Inserció Laboral de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat a Parcs i Jardins de Barcelona”, pel seu grau d’innovació en l’aproximació a l’àmbit d’estudi, el potencial de transferibilitat i la seva aportació metodològica.

L’estudi guardonat, promogut per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, buscava conèixer i comunicar el valor de l’impacte social del Programa, identificant-ne els beneficis per a tots els agents implicats (treballadors, entorn familiar...), així com estudiar la viabilitat d’expandir programes com aquests a altres empreses públiques. L’anàlisi s’ha portat a terme en base el càlcul de l’SROI, el retorn social de la inversió, una metodologia innovadora i contrastada internacionalment que permet mesurar l’impacte social del Programa.

Educaweb és una entitat de referència en la prestació de serveis d’orientació professional a persones, institucions i centres de formació que actua des del 1998. El seu portal web ofereix diversos continguts destinats a resoldre els dubtes que poden sorgir durant la tria d’uns nous estudis o l’enfocament cap a una professió.

Rosa Masriera, directora executiva de la Fundació Esclerosi Múltiple i membre de la junta d'ECOM, va entregar un dels premis Educaweb.