Uns 500 professionals convertiran l’any vinent Barcelona en la capital europea dels serveis socials

Barcelona es convertirà entre el 21 i el 23 de juny del 2010 en la capital europea dels serveis socials. Uns 500 professionals d’aquest àmbit participaran en la 18a conferència plenària de la Xarxa Social Europea convocats per aquest organisme, el Departament d’Acció Social i Ciutadania i la Diputació de Barcelona. La Xarxa, a la qual es va adherir l’any passat el Departament d’Acció Social, és una entitat independent que aplega més de 10.000 professionals i càrrecs electes amb responsabilitat sobre els serveis socials i sanitaris d’una trentena de països europeus. Té per objectiu intercanviar experiències i compartir pràctiques que ajudin a millorar la qualitat d’aquests serveis.

Durant els tres dies que durarà la conferència els participants celebraran quatre sessions de tallers-debat que giraran a l’entorn dels reptes dels serveis socials arreu d’Europa.

La Xarxa Social Europa plantejarà la conferència anual de Barcelona com l’escenari ideal per debatre sobre la manera com es creen i s’ofereixen els serveis socials. S’analitzaran les tendències actuals, els desafiaments i les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies i el paper que juguen els nous agents prestadors de serveis.