La iniciativa popular contra el copagament en dependència supera el mig milió de firmes

MALGRAT HAVER SUPERAT JA LA XIFRA NECESSÀRIA PER PODER PRESENTAR LA ILP, EL CERMI HA DECIDIT AMPLIAR EL TERMINI DE RECOLLIDA DE SIGNATURES FINS EL 2 DE DESEMBRE

La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) contra el copagament en matèria de dependència promoguda pel Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha superat ja el llindar mínim exigit per poder presentar-la al Congrés dels Diputats.
El nombre de firmes comptabilitzades fins al moment ascendeix a 509.683, xifra que supera en gairebé 10.000 suports l'objectiu mínim de la campanya 'Afirma teus drets, signatura contra el copagament confiscatori', que el CERMI va posar en marxa fa vuit mesos.
Tot i que ja es podria presentar la ILP a la cambra baixa, el CERMI continuarà recollint firmes de més ciutadans fins al pròxim 2 de desembre. A partir de llavors, el text, que pretén reformar la Llei d'Autonomia Personal perquè s'estableixin "criteris justos de copagament que no expulsin a les persones en situació de dependència de la protecció social", es presentarà a les Corts Generals i haurà de ser debatut pels parlamentaris.
Aquesta campanya ha comptat des del principi amb el suport de nombroses organitzacions de l'àmbit social, inclòs el camp de la discapacitat, que en molts casos s'han ocupat de recollir signatures, com ha estat el cas d’ECOM, amb el suport de les seves entitats federades. A més, la ILP ha estat signada per diferents personalitats reconegudes del món de la política, de l'economia, de la comunicació i de diferents moviments socials.