El portal ecomLab guanya un premi Laus d’or i un Gran Laus 2010 de disseny gràfic i comunicació visual

Ahir al vespre, el portal www.ecomlab.cat, de la Fundació ECOM, creat per l’estudi de dissenyadors APS&Co, va ser guardonat amb un premi Laus d’or al millor projecte interactiu i un Gran Laus, com a projecte de disseny gràfic i comunicació visual d’especial rellevància. Els Laus, que enguany arriben a la 40na edició, són els premis de disseny gràfic i comunicació visual més prestigiosos de l'estat espanyol, i són organitzats per l'Associació de Directors d'Art i Dissenyadors Gràfics del FAD (ADG-FAD).

EcomLab és un portal d’internet, impulsat el 2009 per la Fundació ECOM, que té l’objectiu d’educar i sensibilitzar els infants i adolescents sobre la discapacitat i altres valors. Aquest portal és un laboratori d’experimentació que va ser concebut principalment com un nou entreteniment adreçat a infants i adolescents, amb jocs interactius i activitats diverses que a banda d’entretenir-los i divertir-los també els porta a reflexionar sobre diferents situacions i realitats. A banda del vessant més lúdic, ecomLab té també un rerefons educatiu i conté un seguit de recursos didàctics (descarregables en PDF) adreçats als educadors/es i als pares i mares amb els quals podran apropar als més joves la realitat de les persones amb discapacitat així com fer-los reflexionar sobre altres valors com la diversitat, la solidaritat... Aquests recursos estan pensats per treballar amb l’ordinador i sense ell, i per fer-los servir tant a l’àmbit domèstic com a l’escolar.

A la nit Laus 2010, que es va celebrar ahir a la Sala Apolo, es van lliurar un total de 323 premis: 6 premis Grand Laus (un dels quals per al portal ecomLab), 30 Ors, 59 Plates i 130 Bronzes.

El portal ecomLab va rebre també la setmana passada el Premi Civisme 2009 als mitjans de comunicació, en la categoria de pàgina web amb contingut cívic, que atorga la Secretaria d’Acció Ciutadana del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya.