‘Vides Diverses’ aterra al Centre Cívic Barceloneta i hi romandrà fins el 24 de febrer

DEL 9 AL 24 DE FEBRER, TANT L’EXPOSICIÓ COM EL DOCUMENTAL ‘VIDES DIVERSES’ PODRAN VEURE’S A LA SALA DEL PIS INFERIOR DEL CENTRE CÍVIC.

EL DIA 9 ES VA FER L’ACTE INAUGURAL DE L’EXPOSICIÓ, AMB UN ESPECTACLE DE DANSA DE MELISSA SCIOSCIA

Ecom continua promovent la vida independent amb les propostes culturals sota el títol ‘Vides Diverses’ que ha corealitzat amb persones amb discapacitat i experiència en viure de forma autònoma, i les porta, aquest cop, al Centre Cívic del districte de Ciutat Vella de Barcelona. L’exposició i el documental (en loop, emetent-se a la mateixa sala que les fotografies) es podran veure fins el 24 de febrer.

El dijous 9 de febrer, a les 18h, es va celebrar la inauguració de l’exposició de fotografies ‘Vides Diverses’, en la qual es va comptar amb una breu actuació de dansa a càrrec de Melissa Scioscia i amb un pica-pica ofert pel Centre.

EL 22 DE FEBRER, VISIONAT DEL DOCUMENTAL SEGUIT D’UN COL·LOQUI
El dia 22 de febrer a partir de les 18.30h, ECOM organitzarà, en l’entorn de l’exposició, un visionat col·lectiu del documental ‘Vides Diverses’ amb col·loqui posterior, que conduiran els i les protagonistes i al qual podrà participar tot el públic assistent.

‘Vides Diverses’ és una bona eina per generar un canvi en la manera de veure la discapacitat i promoure la vida independent; la seva divulgació en aquest format de cinefòrum apropa els i les protagonistes a l'audiència i és un bon punt de partida per a aprofundir i comprendre millor el significat de conceptes com ara l’autonomia personal, la diversitat, la igualtat, els drets humans.

Des d’ECOM hem anat treballant i actuant en diferents àmbits per afavorir el canvi de visió de la discapacitat i la promoció de la vida independent; la projecció del documental és un bon motiu per organitzar trobades i generar espais de debat i reflexió, com la que farem el proper 22 de febrer.

DONAR A CONÈIXER LA VIDA INDEPENDENT AL BARRI
A més de l’acte públic del dimecres 22, ECOM treballarà durant l’estada de ‘Vides Diverses’ a la Barceloneta per sensibilitzar col·lectius concrets ubicats al barri.

Així, per exemple, joves de 9 a 15 anys del Casal Infantil i Franja Barceloneta, acompanyats d’alguna de les persones protagonistes, gaudiran d’una visita guiada per l’exposició i veuran el documental, amb temps per a compartir experiències i impressions. O també alumnat dels instituts del barri, que també s’han sumat a la proposta, vindran a conèixer 'Vides Diverses' i alguna de les seves protagonistes.

CULTURA I SENSIBILITZACIÓ ACTIVA
Des d’ECOM hem realitzat dos productes culturals, el documental i l’exposició fotogràfica 'Vides Diverses', per impulsar una reflexió sobre la diversitat com a valor social i la convivència; per avançar en el canvi de paradigma en l’atenció a les persones, que les col·loqui al centre, i el canvi de mirada vers la discapacitat, més enllà de la dependència; i per promoure la vida independent de les persones amb discapacitat.

El documental i l’exposició ofereixen també models de referència per a persones amb discapacitat que no han fet el pas per iniciar el procés de decidir el seu projecte de vida i que no es creuen capaces de fer-ho; serveixen de suport perquè cadascú puguem replantejar-nos internament el nostre procés de presa de decisions. A més, documental i exposició visibilitzen les persones amb discapacitat, sovint silenciades en la societat, i fomenten la convivència com a valor clau.

Des d’ECOM continuem treballant per donar a conèixer aquestes propostes a diversos públics.