ECOM formarà sobre diversitat els monitors de lleure de la Campanya d’estiu de l’Ajuntament de Barcelona

L’OBJECTIU ÉS AFAVORIR LA INCLUSIÓ D’INFANTS AMB DISCAPACITAT EN AQUESTES ACTIVITATS
Cada any l'Ajuntament de Barcelona, en col•laboració amb associacions i entitats de la ciutat, ofereix, a infants i adolescents d’entre 1 i 17 anys empadronats a la ciutat, una àmplia oferta d'activitats lúdiques, esportives i socioculturals per gaudir durant el període de vacances d'estiu. Enguany per afavorir la inclusió dels infants amb discapacitat en aquestes activitats l’ajuntament oferirà als monitors de suport que dirigiran activitats formació en l’àmbit de la diversitat, una formació que serà impartida per professionals d’ECOM.
Sota el títol ‘Diversitat i educació en el lleure’, ECOM impartirà un mòdul formatiu de cinc hores als monitors de suport que contemplarà formació teòrica i pràctica. En total realitzarà 4 sessions formatives, els dies 18 i 19 de juny, en horari de matí (de 9 a 14 hores) i de tarda (de 16 a 21 hores), que es duran a terme al Centre Cívic Urgell, de Barcelona.
L’objectiu d’aquesta formació és millorar els coneixements relacionats amb els infants i joves amb discapacitat, eliminar estereotips i idees preconcebudes sobre l’atenció i la relació amb les persones amb discapacitat, reflexionar sobre el rol dels monitors en relació als infants i joves amb discapacitat per tal d’eliminar possibles situacions de discriminació, aïllament o sobreprotecció, dotar de recursos els monitors per a l’adaptació de les activitats en funció de la diversitat del grup per fer-la inclusiva a tothom...