Els cuidadors de familiars dependents rebran formació

El Ministeri de Sanitat i Política Social i les comunitats autònomes van acordar el passat 22 de setembre, en el marc del Consell Territorial de la Dependència, impartir cursos de formació als cuidadors no professionals de les persones dependents i avançar l’avaluació de la Llei de l’Autonomia Personal i Atenció a les Persones en Situació de Dependència a partir del proper mes d’octubre amb l’objectiu que estigui acabada abans del proper estiu.

Segons va informar la ministra Sanitat i Política Social, Trinidad Jiménez, es dissenyaran cursos per als familiars que tenen cura de persones dependents per tal que aquestes persones puguin millorar els coneixements que tenen pel que fa aspectes com mesures de cures bàsiques (canvis de postura, higiene, nutrició, entre altres) o prevenció de lesions, estrès, i riscos per al cuidador. L’objectiu d’aquests cursos no és només millorar la qualitat de l’assistència sinó també la salut dels mateixos cuidadors.

Es preveu que els cursos –presencials, a distància o mixtes- tindran una durada mínima de 15 hores a les seves fases inicials i de, com a mínim, 10 hores en la formació específica, en aquells casos que ho requereixin. Els cursos seran finançats, en part, per la Seguretat Social i també pels crèdits del ‘nivell acordat’ –amb les comunitats autònomes-, establert en el sistema de finançament de la Llei de l’Autonomia Personal.

Font: Europa Press