ECOM recolza les properes mobilitzacions convocades pel Foro de Vida Independiente i la Plataforma en Defensa de l’Assistència Personal

El Foro de Vida Independiente i la Plataforma en Defensa de l'Assistència Personal, han convocat per als propers dies 13 i 16 de setembre dues mobilitzacions en defensa dels drets de les persones amb discapacitat, que van en la línia del que ECOM ha manifestat en diferents ocasions, motiu per al qual la nostra entitat dóna el seu ple recolzament a aquests actes.

II Marxa de la Visibilitat de la Diversitat Funcional, a Madrid
El dissabte, 13 de setembre, a les 18.00 hores el col·lectiu de persones amb discapacitat torna a sortir al carrer, a Madrid, sota el lema "Derechos Humanos ¡YA!". L’objectiu és sortir al carrer per fer visibles les persones amb diversitat funcional en un ambient festiu-reivindicatiu manifestant que cada persona és com és i com decideixi ser, i reclamant el respecte per la diversitat. Amb aquesta marxa també es vol visibilitzar la vulneració de drets a què les persones amb diversitat funcional es veuen sotmeses a la seva vida quotidiana i, la responsabilitat de cadascú/na de nosaltres en impulsar un canvi, començant per no apartar la mirada d'una realitat que existeix i roman a l'ombra.

El punt d’inici de la marxa és la plaça Jacinto Benavente i el recorregut seguirà pel carrer Atocha. Podeu trobar més informació a http://www.marchadiversidadfuncional.org

Aquelles persones que no puguin anar a Madrid i vulguin adherint-se a la marxa, en aquest mateix enllaç trobareu un espai que s’ha habilitat per poder ser present a la marxa de manera virtual. Només cal que envieu a l’adreça illorenss@gmail.com el vostre nom, una foto i un lema.

Una altra forma de participar en aquest acte és donant el vostre recolzament des de les associacions o grups humans, adherint-vos a títol col·lectiu. Per fer-ho s'ha d'enviar un correu amb el nom del col·lectiu i pàgina web, o en el seu defecte, adreça de correu electrònic a l'adreça: jromanac@diversocracia.org o, fins i tot, simultàniament en les dues modalitats.

Manifestació de la Plataforma en Defensa de l’Assistència Personal

La Plataforma en Defensa de l’Assistència Personal ha convocat per al proper 16 de setembre, a les 10.30 h, una manifestació, amb inici a Palau de Mar (Pl. De Pau Vila, 1) a favor del reconeixement i garantia dels drets de les persones amb diversitat funcional i per posar de manifest la necessitat de suport per a la vida diària d’aquestes persones.

Des de Palau de Mar, avançarà una marxa que seguirà cap al Pg. Isabel II, Via Laietana, Jaume I i arribarà a la Plaça Sant Jaume, davant del Palau de la Generalitat.

Per tal de cobrir el cost del disseny i elaboració dels materials gràfics que es preparin per a la manifestació, la Plataforma en Defensa de l’Assistent Personal demana una col·laboració econòmica, d’un màxim de 10 euros. Les persones que vulguin donar el seu suport econòmic ho poden fer en el següent núm. de compte: 2100 3427 27 2100044017 (La Caixa). Cal detallar el nom de la persona que fa l’ingrès i fer constar el concepte Plataforma. Les persones que ho prefereixin poden fer la seva aportació, en efectiu, el mateix dia 13 de setembre, durant la manifestació.

El passat mes de juliol hi va haver ja a Barcelona mobilitzacions en defensa d’aquesta mateixa causa. El 16 de juliol va tenir lloc una marxa reivindicativa en defensa de l’Assistència Personal que va aplegar una cinquantena de persones, amb i sense diversitat funcional, tot coincidint amb el dia que sortia publicada l’ordre catalana que regula aquesta nova prestació i/o servei. Fruit d’aquella manifestació, la Consellera Carme Capdevila va proposar de reunir-se, durant el mes de setembre, amb representants de la plataforma en defensa de l’Assistència Personal i es va quedar també amb ponents de la LSS per planificar una agenda de treball després d’aquella reunió per treballar durant la tardor sobre la regulació de l’Assistència Personal, tot intentant trobar una solució de cara el gener de 2009 diferent de la situació que es dibuixa amb el marc actual.

També, el 30 de juliol es va fer, estratègicament, la presentació de la Cartera de Serveis Socials catalana, que va sortir publicada un dia després.

La Plataforma en Defensa de l’Assistència Personal considera que aquesta cartera fa palès el manteniment d’un sistema assistencialista que continua lluny del reconeixement i garantia dels drets de les persones amb diversitat funcional i necessitat de suports per a la vida diària i que no fa més que reafirmar com es continua vulnerant el dret a viure en llibertat i en comunitat de les persones que necessitem suports per a la vida diària, especialment quan es tracta d'un suport de 10h/diàries o més, i no deixen a aquestes persones més alternatives que la de viure reclosos en institucions i confinats a la pobresa.