La innovació i el retorn de la inclusió laboral, en salut mental com exemple

“Qualsevol persona en disposició i amb voluntat de treballar, ha de tenir l’oportunitat de fer-ho”, així es presenta la 'Jornada Inclusió laboral i salut mental: evidències i innovació. Perspectives nacionals i internacionals', que tindrà lloc el divendres 1 de juny de 2012 al CaixaForum de Barcelona.

Fecafamm, Ammfeina i fundació Funamment organitzen aquesta jornada que vol “aportar evidències de l’impacte i el retorn de la inclusió laboral de les persones amb problemas de salut mental, tant pel que fa a la pròpia persona, al seu entorn immediat i a la societat en general”.
Malgrat el valor social del treball o el que representa com a mecanisme de participació i d’inclusió social, així com a facilitador de l’exercici dels drets de la persona com a ciutadà, l’actual profunda afectació estructural dels models socials i econòmics ha comportat la limitació de les oportunitats d’accés al treball o d’adequació i permanència dels suports.
En aquests moments de manifesta dificultat per a la sostenibilitat dels models, recursos, serveis i programes adreçats a la inclusió social i laboral de les persones amb problemes de salut mental, i discapacitats de diversos tipus, aquesta jornada també pretén visibilitzar la voluntat i la capacitat d’innovació de la societat civil catalana que, a través de les pròpies persones, familiars, professionals, entitats i organitzacions, es reinventa per implementar noves estratègies i actuacions des d’una actitud i predisposició constant i permanent a la reflexió i el qüestionament.

David McDaid, reconegut investigador associat del London School of Economics and Political Science i de l’Observatori Europeu de Sistemes i Polítiques de Salut i coordinador de Mental Health Economics European Network, impartirà la conferència “Impacte socioeconòmic de la promoció del treball per a persones amb trastorn mental en l’àmbit de la Unió Europea”. A més, durant el matí es presentaran les metodologies d’intervenció en l’àmbit laboral dels Clubhouses, del projecte EMPAD i del projecte Bitàcola, així com les experiències del projecte Èxit i del Momentum Project.

Serà divendres 1 de juny de 2012, al CaixaForum Centre Social i Cultural de l’Obra Social “La Caixa”
Av.Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8 (antiga Av. Marquès de Comillas) Barcelona.

Les places són limitades; el formulari d’inscripció el trobeu a l’enllaç que us indiquem
Preu: 20 euros (Persones d’entitats federades a FECAFAMM i a AMMFEINA: 10 euros)
Data límit per inscriure's: 24 de maig